To je to što me zanima!

Talibani na smrt osudili brata afganistanskog prevoditelja: 'Pomagao si SAD-u, štitio brata'

U posljednjem, trećem pismu, talibani su ga upozorili da je zbog ignoriranja upozorenja i izbjegavanja ročišta osuđen na smrt, da su odluke konačne, nema pravo na prigovor, da je sam odabrao put za sebe
Vidi originalni članak

Talibani u Afganistanu osudili su na smrt afganistanskog prevoditelja optužujući ga da je pomagao Amerikancima te štitio svog brata koji je bio tumač američkim trupama, stoji u pismima koje su mu talibani uputili u posljednja tri mjeseca, piše CNN.

POVLAČENJE AMERIČKIH SNAGA 'Zapad ima tjedan dana ako želi izbjeći katastrofu, talibani neće pristati na produljenje roka'

U prvom pismu talibana, koji su napisali rukom, naredili su Afganistancu da se pojavi na saslušanju. U drugom pismu je dobio obavijest o tome da nije došao na ročište.

U posljednjem, trećem pismu, talibani su ga upozorili da je zbog ignoriranja upozorenja i izbjegavanja ročišta osuđen na smrt. Stoji i da su odluke konačne, nema pravo na prigovor te da je sam odabrao ovaj put za sebe.

Identitet Afganistanca je zaštićen zbog sigurnosti njega i njegove obitelji. 

EU ZATVARA VRATA Kako su Milanović, Janša i Kurz zalupili vrata Afganistancima: 'Neka ih sad prime Amerikanci'

Pisma su u suprotnosti s uvjeravanjima talibanskog glasnogovornika Zabiullaha Mujahida, koji je prošloga tjedna na konferenciji za novinare rekao da nitko neće biti ozlijeđen.

- Nitko neće biti ozlijeđen u Afganistanu. Postoji ogromna razlika između nas sada i nas prije 20 godina - kazao je Mujahid.

Pisma su samo jedan primjer kako talibani izravno prijete Afganistancima koji su surađivali sa Sjedinjenim Državama ili članovima obitelji onih koji su to radili, piše CNN.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • White House Botox 24.08.2021.

    Možda bi netko ovim obrezanim idiotima trebao javiti da imaju pun kufer Amerikanaca na aerodromu pa neka se iskaljuju na njima...

  • jakolishe 23.08.2021.

    Što se ima itko miješati i krojili politiku i život u nekoj državi na nekom kontinentu..?

  • 7vuk777 23.08.2021.

    vjera mira na djelu

Komentiraj...
Vidi sve komentare