To je to što me zanima!

Talibani zabranili djevojkama studiranje na fakultetima

Kada su se vratili na vlast u kolovozu 2021., talibani su obećali da će biti fleksibilniji, ali su se uglavnom vratili ultrarigoroznom tumačenju islama koje je obilježilo njihovo prvo razdoblje na vlasti (1996.-2001.)
Vidi originalni članak

Talibanske vlasti u utorak su zabranile djevojkama studiranje na sveučilištima u Afganistanu na neodređeno vrijeme, objavilo je ministarstvo za visoko obrazovanje u pismu upućenom svim javnim i privatnim visokoškolskim ustanovama u zemlji.

"Svi ste ovim obaviješteni da provedete spomenutu naredbu o prekidu obrazovanja za žene do nove odredbe", kaže se u pismu koje je objavio ministar za visoko obrazovanje Neda Mohammad Nadeem.

Glasnogovornik ministarstva Ziaullah Hashimi također je potvrdio tu vijest.

SVE GORE STANJE Talibani uveli nove zabrane za žene u Kabulu: Više ne smiju u zabavne parkove i teretane

Do zabrane visokog obrazovanja došlo je manje od tri mjeseca nakon što su tisuće djevojaka i žena polagale prijemne ispite za sveučilišta diljem zemlje.

Djevojčice su već bile lišene pristupa srednjim školama.

Kada su se vratili na vlast u kolovozu 2021., talibani su obećali da će biti fleksibilniji, ali su se uglavnom vratili ultrarigoroznom tumačenju islama koje je obilježilo njihovo prvo razdoblje na vlasti (1996.-2001.).

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Miške 21.12.2022.

    Jer su pametnije od bradonja

  • ursuss 20.12.2022.

    ...još jedan dokaz da svako zlo i ljudska patnja dolazi od religija..ma koja god to bila.. uvjek naiđe na plodno tlo u šupljim glavama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare