To je to što me zanima!

Talijanski veleposlanik: Talijani se kod vas osjećaju kao doma...

"Talijani se u Hrvatskoj osjećaju kao doma, a isto tako se osjećaju i Hrvati u Italiji. To posebno dolazi do izražaja u Istri i Puli, gdje postoji duboko prijateljstvo i želja za pronalaskom novih puteva suradnje, kaže Sacco
Vidi originalni članak

Talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Pierfrancesco Sacco koji boravi u utorak u nastupnom posjetu Istarskoj županiji kazao je kako se Talijani u Hrvatskoj osjećaju kao kod kuće, poput Hrvata u Italiji,te kako to posebno dolazi do izražaja u Istri. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Talijani se u Hrvatskoj osjećaju kao doma, a isto tako se osjećaju i Hrvati u Italiji. To posebno dolazi do izražaja u Istri i Puli, gdje postoji duboko prijateljstvo i želja za pronalaskom novih puteva suradnje. Između susjednih država i regija koje su blizu, a i povijesno bliskih naroda, poput onog hrvatskog i onog talijanskog puno je potencijala za razvoj na novim poručjima", istaknuo je veleposlanik Sacco.

U PRVOM KVARTALU Hrvatska s najslabijim rastom troškova rada u Europskoj uniji

 Obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin kazao je da se posebna pažnja tijekom sastanka posvetila ekonomskim temama budući da "svi znamo iz kojih neprilika izlazimo i mi u ovome trenutku, a naročito Republika Italija".

AUSTRIJANCI, NIJEMCI I TALIJANI Stančić: Očekujemo više turista

Razgovaralo se o suradnji s Italijom, o položaju i pravima pripadnika talijanske nacionalne zajednice u Istri te o aktualnim zbivanjima vezanima uz epidemiju koronavirusa odnosno o posljedicama za gospodarstvo i utjecaju na turističku sezonu.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić poručio je da su temeljne vrijednosti, koje se već desetljećima njeguju na ovim prostorima, upravo otvorenost, multikulturalnost i suživot.

RADMAN O POTRESU: 'Hrvatska je učinila maksimum'

"Imamo puno prostora za daljnji napredak, stoga se radujem budućim susretima i suradnji kako Grada Pule, tako i naše regije s talijanskim regijama i Republikom Italijom“, zaključio je Miletić. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Dalibor0704 17.06.2020.

    Osjećaju se kao kod kuće naročito kada dođu u Fiume, Polu ili Parezo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare