To je to što me zanima!

Teško opečena: Na štednjaku joj eksplodiralo trajno mlijeko

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Slovenija: Gabriela Hotko (56) radila je Čokolino. Mlijeko je zagrijavala na štednjaku i ono je odjednom eksplodiralo. Tužila je proizvođača i tražila 30.000 eura odštete
Vidi originalni članak

Slovenka Gabriela Hotko (56) kupila je Alpsko mlijeko kako bi napravila čokolino. Mlijeko je stavila na štednjak i počela ga kuhati. U jednom trenutku ono je eksplodiralo.

- Čula sam prasak. Nisam znala što se dogodilo i jesam li živa ili ne. Prvo sam mislila da je eksplodirao plin. Onda sam pogledala strop i vidjela da je sve bijelo - rekla je Gabriela za slovenski  POPTV. Osjetila je jake bolove i počela zapomagati. Eksplozija joj je spržila lice i grudi. 

- Opekline su bile strašne, no srećom nisu ostale teže posljedice - kaže Gabriela i objašnjava kako su od nesreće prošle tri godine. Mlijeko je kupila tada u Mercatoru pa je tužila njih i proizvođača Ljubljanske mljekare. Traži 30.000 eura odštete. Spor je u međuvremenu izgubila, no kaže, žali se dalje.

U Mercatoru ističu kako oni nemaju veze sa slučajem pa ga nisu htjeli komentirati. U tvrtki Ljubljanske mljekare pak kažu kako na pakiranju piše da se mlijeko ne treba kuhati, no ako ga potrošač ipak kuha piše da ga mora miješati. Objašnjavaju i da pri zagrijavanju mlijeka nastaje opna pa mjehurići ne mogu na površinu zbog čega mlijeko može "eksplodirati". Kažu i kako su do sada imali sedam sličnih slučajeva, no uspjeli su se dogovoriti s potrošačima.

Idi na 24sata

Komentari 159

  • mali vlak 04.02.2011.

    I nismo bolesni koliko ćemo biti. Zar im nije dovoljno što u mlijeko stavljaju toliko kemije da može trajati mjesecima nego u njega stavljaju i TNT. Otrov do otrova.

  • djura00 04.02.2011.

    ko zna v kojem dučanu srebrenka kupuje mlijeko..treba poslati paletu, dve,možda nam se posreči

  • gmolak 04.02.2011.

    Radi nestanka svih bakterija iz mlijeka smatram da mlijeko treba uvijek kuhati bilo ono obično ili trajno... Pričate sviježe je bolje, trajno nije itd. Ma ajde ni proizvođači više ni sami ne znaju šta ljudima prodaju... A i ljudi moji to šta mi svi mislimo da je mlijeko to nema u sebi ni M od mlijeka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare