To je to što me zanima!

Tijelo su našli nakon 10 dana: Simke zaslužuje spomen ploču

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
BANALNOST ZLA Deset godina nakon njegove tragične smrti, ljudima i dalje bude teško pri pomisli kako se tog 8. travnja 2009. ugasio život dobronamjernog momka, koji nikad nikome nije učinio ništa nažao
Vidi originalni članak

Postoje događaji koji bi trebali biti iznad bilo kakvih podjela kojima svjedočimo svaki dan. Oni od nas zahtijevaju da jednostavno budemo ljudi, kažu Riječani koji su organizirali peticiju kojom žele da se mjesto pogibije dobrog duha Rijeke označi spomen pločom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gotovo da nema Riječanina koji nije poznavao Vitomira Jovičića Simkea, mladića s posebnim potrebama, koji je svima nudio pomoć. I danas, deset godina nakon njegove tragične smrti, ljudima bude teško pri pomisli kako se tog 8. travnja 2009. ugasio život dobronamjernog momka, koji nikad nikome nije učinio ništa nažao.

Obljetnica smrti obilježena je paljenjem svijeća na mostu kraj Konta. Tim povodom, osim peticije za postavljanje spomen ploče, organizirana je humanitarna akcija kojoj je cilj pomoći njegovoj obitelji. Ona, naime, živi u derutnom stanu u potkrovlju i, osim mirovine pokojnog oca, nemaju stalnih prihoda. Majka je teško bolesna i nije u stanju izaći iz stana.

Omalenog i mršavog Simkea (36), koji nije znao plivati, s pješačkog mosta ispred Kontinentala, popularnog okupljališta mladih, u nabujalu Rječinu, u kojoj se utopio, bacio je Arnold Uremović (34), koji je zbog toga osuđen na 12 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • CarminaBurana 07.04.2019.

    sjecam se ovog ali nisam znala da ga je ubio Arnlod, isao je sa mnom u skolu i cesto dobivao pljuske od razrednice, vrlo kritican decko...on me ne brine vec cinjenica da su drugi to gledali i nisu reagirali...ponekad me razocaravaju moji sugradjani...netko je gore napisao da Rijeci fali empatije, nazalost mislim da je to tocno...

  • scythe 07.04.2019.

    Rijeka - grad strave i užasa ... što i nije čudno nakon više od sedamdeset godina okupacije ...

  • Katja123_1 07.04.2019.

    Jadna kazna... a još jadniji ovi koji su sve to vidjeli, a nisu reagirali..

Komentiraj...
Vidi sve komentare