Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tijelo su našli nakon 10 dana: Simke zaslužuje spomen ploču

BANALNOST ZLA Deset godina nakon njegove tragične smrti, ljudima i dalje bude teško pri pomisli kako se tog 8. travnja 2009. ugasio život dobronamjernog momka, koji nikad nikome nije učinio ništa nažao

Video: 24sata Video
25 komentara

Postoje događaji koji bi trebali biti iznad bilo kakvih podjela kojima svjedočimo svaki dan. Oni od nas zahtijevaju da jednostavno budemo ljudi, kažu Riječani koji su organizirali peticiju kojom žele da se mjesto pogibije dobrog duha Rijeke označi spomen pločom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gotovo da nema Riječanina koji nije poznavao Vitomira Jovičića Simkea, mladića s posebnim potrebama, koji je svima nudio pomoć. I danas, deset godina nakon njegove tragične smrti, ljudima bude teško pri pomisli kako se tog 8. travnja 2009. ugasio život dobronamjernog momka, koji nikad nikome nije učinio ništa nažao.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Obljetnica smrti obilježena je paljenjem svijeća na mostu kraj Konta. Tim povodom, osim peticije za postavljanje spomen ploče, organizirana je humanitarna akcija kojoj je cilj pomoći njegovoj obitelji. Ona, naime, živi u derutnom stanu u potkrovlju i, osim mirovine pokojnog oca, nemaju stalnih prihoda. Majka je teško bolesna i nije u stanju izaći iz stana.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL Omalenog i mršavog Simkea (36), koji nije znao plivati, s pješačkog mosta ispred Kontinentala, popularnog okupljališta mladih, u nabujalu Rječinu, u kojoj se utopio, bacio je Arnold Uremović (34), koji je zbog toga osuđen na 12 godina zatvora.

Možda vas zanima i ovo:
Message