To je to što me zanima!

Tjeraju ih van iz napuštenog dućana u kojem žive s curicom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Obitelj nije sigurna hoće li uspjeti dočekati zimu u svom domu. Policija je došla i htjela ih deložirati. Ipak, privremeno su odustali. Izbace li ih, obitelj nema plan B
Vidi originalni članak

Sa sivih zidova komadi žbuke prijeteće vise nad glavom. Ustajali miris uvukao se u svaku poru prostorije, a zbog vlage se čini da su prekrivači na krevetu mokri. Na njima se igra Melisa (4).

Majka je tjera van, na vožnju romobilom ili u park s drugom djecom. Sve je bolje nego da ostane u njihovu novom, ali oronulom domu. U prizemlju zgrade u zagrebačkom Folnegovićevu naselju nekad je bio dućan s prehrambenim proizvodima. Zatvoren je godinama. Posljednjih nekoliko dana postao je dom obitelji s djetetom. Bolji nikad nisu imali. U njega su dovukli sve stvari iz sobice u Kustošiji u kojoj su živjeli zadnjih godinu i pol dana.

"Bio sam rob"

Goran Merkaš (41) radio je na crno za gazdu koji im je iznajmljivao tu sobu.

- Bio sam njegov rob. Radio sam po cijele dane i nikad mi ne bi platio onoliko koliko smo se dogovorili. Radio sam i dalje samo kako bismo mogli ostati u toj sobici. A onda nas je izbacio - očajan je Goran. Jedino što mu je tad palo na pamet bio je telefonski poziv staroj poznanici, nekadašnjoj vlasnici danas oronulog dućana. Izašla mu je u susret i donijela ključeve prostorije od četrdesetak četvornih metara.

Ono što imaju donijeli su u nekoliko kartonskih kutija

U nekoliko kartonskih kutija Goran i njegova nevjenčana supruga Nikolina (30) potrpali su sve što imaju i donijeli to na Folku. Goran je odmah odjurio na posao, a trenutačno radi sitne popravke u kućama. Nikolina nije te sreće. Na burzi je godinama. Nezaposlena trgovkinja bacila se na spremanje.

Melisine igračke i odjeća uredno su složeni na improviziranim policama. Tu je i vaza s cvijećem, nekoliko knjiga, a na zid su nalijepili fotografiju s Melisinim portretom. U kutu je i akvarij s ribicama. Ali već dva koraka dalje ništa više ne odaje da je riječ o toplom domu pogodnom za život s djetetom.

Nemaju plan B

U kupaonici nema kade ni tople vode. Jedno po jedno, kupaju se u lavoru koji su kupili. Goran se već priprema za zimu, pa je kupio peć na drva. Od utorka nisu sigurni hoće li uspjeti dočekati zimu u svom novom domu. Na vrata im je pokucala policija. Došli su ih deložirati, ali su privremeno odustali. Izbace li ih, obitelj nema plan B.

Idi na 24sata

Komentari 310

  • maradonamario 19.09.2013.

    U ovoj državi ako si sam ne pomogneš neće ti nitko...

  • RubiNasta 17.09.2013.

    Frend je bio kod njih.Čovjek je odbio ponuđeni smještaj.Mislim da bi ga mogla prijavit socijalnoj službi.Mislim ako traži posao ko što tvrdi u video prilogu onda treba imat prijavljeno boravište.

  • DamirTrnačić 12.09.2013.

    Neka se jave udruzi Živi zid na broj 0996860628

Komentiraj...
Vidi sve komentare