Obavijesti

News

Komentari 310

Tjeraju ih van iz napuštenog dućana u kojem žive s curicom

Tjeraju ih van iz napuštenog dućana u kojem žive s curicom
4

Obitelj nije sigurna hoće li uspjeti dočekati zimu u svom domu. Policija je došla i htjela ih deložirati. Ipak, privremeno su odustali. Izbace li ih, obitelj nema plan B

VIDEO

Sa sivih zidova komadi žbuke prijeteće vise nad glavom. Ustajali miris uvukao se u svaku poru prostorije, a zbog vlage se čini da su prekrivači na krevetu mokri. Na njima se igra Melisa (4).

Majka je tjera van, na vožnju romobilom ili u park s drugom djecom. Sve je bolje nego da ostane u njihovu novom, ali oronulom domu. U prizemlju zgrade u zagrebačkom Folnegovićevu naselju nekad je bio dućan s prehrambenim proizvodima. Zatvoren je godinama. Posljednjih nekoliko dana postao je dom obitelji s djetetom. Bolji nikad nisu imali. U njega su dovukli sve stvari iz sobice u Kustošiji u kojoj su živjeli zadnjih godinu i pol dana.

"Bio sam rob"

Goran Merkaš (41) radio je na crno za gazdu koji im je iznajmljivao tu sobu.

- Bio sam njegov rob. Radio sam po cijele dane i nikad mi ne bi platio onoliko koliko smo se dogovorili. Radio sam i dalje samo kako bismo mogli ostati u toj sobici. A onda nas je izbacio - očajan je Goran. Jedino što mu je tad palo na pamet bio je telefonski poziv staroj poznanici, nekadašnjoj vlasnici danas oronulog dućana. Izašla mu je u susret i donijela ključeve prostorije od četrdesetak četvornih metara.

Ono što imaju donijeli su u nekoliko kartonskih kutija

U nekoliko kartonskih kutija Goran i njegova nevjenčana supruga Nikolina (30) potrpali su sve što imaju i donijeli to na Folku. Goran je odmah odjurio na posao, a trenutačno radi sitne popravke u kućama. Nikolina nije te sreće. Na burzi je godinama. Nezaposlena trgovkinja bacila se na spremanje.

Melisine igračke i odjeća uredno su složeni na improviziranim policama. Tu je i vaza s cvijećem, nekoliko knjiga, a na zid su nalijepili fotografiju s Melisinim portretom. U kutu je i akvarij s ribicama. Ali već dva koraka dalje ništa više ne odaje da je riječ o toplom domu pogodnom za život s djetetom.

Nemaju plan B

U kupaonici nema kade ni tople vode. Jedno po jedno, kupaju se u lavoru koji su kupili. Goran se već priprema za zimu, pa je kupio peć na drva. Od utorka nisu sigurni hoće li uspjeti dočekati zimu u svom novom domu. Na vrata im je pokucala policija. Došli su ih deložirati, ali su privremeno odustali. Izbace li ih, obitelj nema plan B.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 310
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca