To je to što me zanima!

Tko je ministrici Dalić čuvao leđa? Sva poznanstva i veze...

Neki u HDZ-u opisuju da je ona dio tehnomenadžerske struje stranke u koju spadaju još utjecajni bivši premijeri i ministri, poput Nikice Valentića ili Borislava Škegre
Vidi originalni članak

Ostavka Martine Dalić je iznuđena, i to tek nakon velikog pritiska javnosti, ali i samih koalicijskih partnera na Andreja Plenkovića.

Dalić ima bogatu karijeru i u državnim službama, ali i u privatnom sektoru, odakle vuče poznanstva i veze. Kad se afera s mailovima zakotrljala prošle srijede, prvo je premijer sve pokušao relativizirati iako je u HDZ-u upozoren da je možda bolje da je odmah smijeni. Dalić je politički preživjela i odlazak Ante Ramljaka s mjesta izvanrednog povjerenika upravo zbog visokih naknada savjetnicima.

DALIĆ DALA OSTAVKU: 'Nisam učinila ništa krivo, ali ne želim biti uteg ovoj Vladi...'

Već tad je trebala biti potegnuta politička odgovornost, no ubrzo su počeli sukobi zbog Istanbulske konvencije pa je Dalić preživjela izglasavanje nepovjerenja u Saboru. Neki u HDZ-u opisuju da je ona dio tehnomenadžerske struje stranke u koju spadaju još utjecajni bivši premijeri i ministri, poput Nikice Valentića ili Borislava Škegre. Njima se Plenković nije htio zamjeriti...

Andrej Plenković, premijer 

Smatra da je Dalić odradila dobar posao s Agrokorom, računao je na nju s provedbom reformi. Nije želio da mu afere sruše Vladu.

Borislav Škegro, bivši ministar 

Gurao je i štitio Dalić kroz cijelu karijeru. On još ima mnogo utjecaja u HDZ-u. Ona je karijeru započela upravo s njim. 

Radimir Čačić, Reformisti

Jedini je od svih koalicijskih partnera rekao da bi učinio isto što i Dalić da ga je zadesilo rješavanje krize u Agrokoru.

Vladimir Šeks, savjetnik premijera 

Plenković je vratio u HDZ Šeksa za savjetnika. On je navodno i spona sa Škegrom. Šeksov stav je da premijer ne smije dopustiti pad svojih ljudi jer je on sljedeći.

Ante Žigman, šef Hanfe 

Čovjek koji bi trebao ispitati je li neovlašteno davala informacije njezin je prijatelj i dugogodišnji poslovni suradnik.

Branko Bačić, šef kluba HDZ-a 

Poručio je nakon curenja mailova da su oni potpuno nebitni u cijelom uspješnom procesu spašavanja Agrokora. Tvrdio je da nema u njima ničeg novoga i lošeg.

Idi na 24sata

Komentari 134

  • Lina39 16.05.2018.

    Svi su sve znali i čuvali leđa jedan drugome kako im se džepovi ne bi ispraznili ! Bilo bi dobro da Remetinec dobije nove stanare a mi konačan mir !

  • Pidolipica 15.05.2018.

    Kažu opet Hrvatski jal na djelu a jedva znamo do kuda se došlo i što se dogodilo.Jal je biti zavidan nekome pa stoga nije čudo da je to Hrvatski specijalitet!Možda su privilegije te koje stvaraju jal ?

  • BozidarDolenec 15.05.2018.

    To su kreatori svega zla u državi fali Bozanič i Bandič.

Komentiraj...
Vidi sve komentare