To je to što me zanima!

Tko je nova premijerka Italije? Veličala je Mussolinija, mrzi Tita te svojata Istru i Dalmaciju...

Giorgia Meloni zadaje glavobolje cijeloj Europi. Dio je rastućeg uspona desničara
Vidi originalni članak

Nova talijanska premijerka, Giorgia Meloni, blago rečeno, nije sklona našoj zemlji. "Bit će da sam uvijek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do povrata imovine Ezulima. Da ne govorim o povratku, izravno, Istre i Dalmacije", rekla je 2014. godine. Na iredentističkim forumima zavladalo je oduševljenje. "Ponekad ljudi i ne znaju da su Istra i Dalmacija talijanske... Htio sam vas pitati, mislite li da je moguće da će se u Istri održati referendum da se ona vrati Italiji?", napisao je jedan njen poklonik. Drugi je dodao: "Granica mora ići od Kopra do Rijeke, prolaziti kroz Matulje, pripada nam cijeli Kvarner osim Krka i otoka s povijesnom hrvatskom većinom, plus Zadar i obala do Trogira i Splita i Korčula...".

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 14

  • 28.09.2022.

    Šta su birali to su i dobili, kao i svaki narod.

  • ilmare 27.09.2022.

    Govori ono što neki (većina ????)Talijani žele čuti. Govori kao i naši političari kad je kampanja . Sad treba vidjeti nakon pobjede da li tako i misli.

  • vinja 27.09.2022.

    Od kada je svijeta vodili su se ratovi, mijenjale se granice, postojale izbjeglice i sve se vrti u krug. Svako malo nađe se netko na političkoj sceni tko želi postati slavan vraćajući prošlost. Tako i ova dama, mrzi Jugoslaviju a danas i države koje su ostale od nje. U svakom slučaju raditi će probleme, a kako će se s time nositi naši "razmrvljeni" političari, vidjet ćemo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare