To je to što me zanima!

Tolušić izašao iz Remetinca

Tolušić je izašao iz istražnog zatvora u kojem je završio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Europski istražitelji terete Tolušića za muljanja s EU fondovima koje je dobio za svoj vinograd
Vidi originalni članak

Tomislav Tolušić izašao je danas iz istražnog zatvora u Remetincu.

Tolušiću je istražni zatvor određen 8. srpnja zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Također, istražni zatvor određen je i Željku Ferencu.

POGLEDAJTE VIDEO: Tolušić izašao iz Remetinca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjećamo, Europski tužitelji, koje u Hrvatskoj vodi Tamara Laptoš, detaljno su i objasnili za što terete Tolušića i zaposlenika Ministarstva poljoprivrede Željka Ferenca, koji mu je pomogao lažirati dokumentaciju kako bi nezakonito izvukli europske milijune. Točnije, 2,9 milijuna kuna su uspjeli izvući, a još 1,5 milijuna su pokušali.

'OVO JE TEK POČETAK' Velika analiza: Koja je skrivena veza uhićenog HDZ-ova vinara Tolušića i ministrice Vučković

Novac je dobio za vinariju, dok je 1,5 milijuna kuna pokušao izvući "nestajućim vinogradom". Odnosno, uz pomoć Ferenca, prijavio se i lažirao dokumentaciju da nema zasađen vinograd jer se javio na natječaj na kojemu mogu proći samo novi zasadi. On je u to doba, u lipnju prošle godine, već imao posađenu lozu.

PLJUSKA HRVATSKOJ Slučajno ili namjerno? Nakon Žalac, i Tolušić bi se izvukao da nije bilo europskih istražitelja?

Uz to je lažirao, tvrde tužitelji, i drugu dokumentaciju. Ali kad nije prošao na natječaju, onda je počupao već posađeno i uz pomoć Ferenca, koji je pisao Ministarstvu poljoprivrede, napravio novi elaborat kako bi dobio novac. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • baka3440 29.07.2022.

    Smeće iznosi smeće u vrećama za smeće.

  • radilova kosa 29.07.2022.

    Baš mi je drago. Drži se Tolušiću., ničija nije do zore gorjela.

  • habanero 29.07.2022.

    Kaliro si tole  , tek te corka ceka

Komentiraj...
Vidi sve komentare