To je to što me zanima!

VIDEO Tomašević o parkingu kod Paromlina: 'Mogli smo reći samo snađite se, ali nismo...'

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u obilasku OŠ Retkovec u povodu završetka radova na energetskoj obnovi
Vidi originalni članak

- Ovo je doista jedna velika škola koju pohađa 900 učenika, jedna je od najvećih u Zagrebu. Bio je red da se obnovi. Iz proračuna je uloženo dva milijuna eura u energetsku učinkovitost ove škola. Nakon ove obnove smanjit će se potrošnja energije za grijanje za 70 posto, a emisija stakleničkih plinova će se smanjiti 80 posto. Ovo je samo jedna u nizu, u mandatu smo izgradili već 16 škola. Planiramo napraviti još 20 javnih zgrada kada govorimo o energetskoj obnovi. Ovdje je isto tako postavljena sunčana elektrana. Planiramo postaviti elektrane na 50 javnih zgrada. Ovo su projekti kakve želimo i kakvih ćemo raditi puno narednih godina - kazao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ravnatelj škole Jakov Šuker je rekao kako su izuzetno ponosni te je zahvalio svima na odličnoj suradnji.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 1,9 milijuna eura s PDV-om. S ciljem poboljšanja energetske učinkovitosti, na školi su izvedeni radovi na rekonstrukciji vanjskog dijela zgrade što je uključivalo i izgradnju fotonaponske elektrane na njenom krovu.

Zamjenica Danijela Dolenec je pojasnila podizanje subvencija za privatne i vjerske vrtiće.

- Ovo je sada značajni iznos. Uvažili smo argument privatnih vrtića da je povećanje plaća u gradskim vrtićima izvršilo pritisak na troškove privatnih vrtića - naglasila je.

Vodoopskrba i odvodnja Tomašević o novom projektu: 'Najveći je u povijesti Zagreba i vrijedan je kao četiri žičare...'

- Privatni vrtići ne dobivaju više od gradskih vrtića. Nije moguće da su gradski vrtići u nekom plusu. Građani jako malo sudjeluju u troškovima gradskih vrtića. Cijene u gradskim vrtićima ostat će iste. Kao i drugih javnih usluga - dodaje.

Tomašević je komentirao i parking kod Paromlina.

- Moramo zatvoriti parking kod Paromlina da bi tamo mogli napraviti društveno kulturni centar i gradsku knjižnicu novu. Htjeli smo alternativu koja će biti što bolja za građane. Privremena alternativa je Velesajam koju smo zbog ovih radova napravili besplatnim parkiranjem, dosad se plaćao. Srednjoročno rješenje je parking kod Gredelja, dugoročno rješenje je podzemna garaža koja će biti ispod sam gradske knjižnice. Imamo i kratkoročno i srednjoročno i dugoročno rješenje upravo zato kako bi napravili što manje neugodnosti za građane. Mogli smo reći samo ukidamo parking snađite se, ali nismo “, odgovorio je Tomašević na pitanje oko parkinga Paromlin - rekao je.

PROJEKT OD 85 MIL. EURA Kreće obnova Paromlina, a ovo su važne obavijesti oko radova. Tomašević: Trajat će 2 godine...

Kada će biti postavljene pumpe za vodu u gradske vrtove, bilo je sljedeće pitanje.

- Moram provjeriti kada će to biti. Ono što je nama bitno je da svi gradski vrtovi imaju pristup vodi.Moram reći da je to sve teže i teže obzirom da pada vodostaj podzemnih voda i da je sve dublje i dublje potrebno bušiti vodu da bi se to osiguralo. Činjenica je da, to se isto treba reći, vidite koje su temperature. Mi smo sad u travnju, skoro 30 stupnjeva - odgovorio je gradonačelnik.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • TVP 09.04.2024.

    Samo istinski zagrebčani znaju da je ovo dobro rješenje jer je sve stajalo zadnjih dvadeset godina kada se gradski novac sumanuto trošio na fontane, kumove i rodjake.

  • doktor za komentare 09.04.2024.

    Stvarno moras bit teski kr***n da zatvoris jedini veci parking u blizini centra grada. Medutim, od ovih tako i tako znamo da im je cilj isprovocirati ljude da se ne voze autima jer je to dio agende.

  • volimsvoje 09.04.2024.

    punom parom.. samo jako, 3 godine ubiranja love i sad godina rada pa mozda dobijete jos mandat.. Zagrebacki ljudi brzo zaboravljaju i oprastaju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare