To je to što me zanima!

Tomašević o novom projektu: 'Najveći je u povijesti Zagreba i vrijedan je kao četiri žičare...'

'Kao što znate desetljećima se nije ulagalo u zagrebačku vodovodnu mrežu pa je sve gore stanje kad je riječ o gubicima vode, rekao je gradonačelnik Tomašević
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet u utorak su imali redovnu konferenciju za medije u Zagrebu. 

Dolenec je govorila o proširenju usluga za ljude s autizmom. Trenutno je u programe gradskih dječjih vrtića uključeno 280 djece s autizmom, od čega 38 u Centru za autizam, a 242 u redovne programe vrtića. 

SPREMNI NA NOVE INVESTICIJE Tomašević: Grad je stabilizirao financije i digli smo investicijski rejting, nosimo se s inflacijom

- U proračunu za 2024. nalaze se investicije u nove socijalne usluge za djecu s autizmom u Zagrebačkom centru za neovisno življenje, novu Suvagovu ambulantu za ranu intervenciju na Žitnjaku i proširenje socijalnih usluga ustanove Silver. Najvažnije je što ćemo ove godine napraviti u smislu iskoraka za djecu i odrasle s autizmom jest da ćemo konačno pripremiti financiranje i izgradnju novog Centra za autizam u Oporovcu o kojem se godinama pričalo u prazno, te investirati u lokaciju za socijalne usluge za odrasle osobe s autizmom na Ravnicama - rekla je. 

ODLUKU TREBA POTVRDITI SKUPŠTINA Tomašević najavio: Za sve starije od 65 godina javni prijevoz besplatan od 1. lipnja

Tomašević se osvrnuo na 'Projekt Zagreb' koji je prijavila gradska tvrtka Vodoopskrba i odvodnja. 

- Riječ je o najvećem projektu u povijesti grada Zagreba te ujedno i najveći projekt koji je grad prijavio na EU financiranje. A kao što znate desetljećima se nije ulagalo u zagrebačku vodovodnu mrežu pa je sve gore stanje kad je riječ o gubicima vode. Godine 2007. Zagrebački holding, u sklopu kojeg je i VIO, emitirao je 300 milijuna eura obveznica na Londonskoj burzi, a pritom su se obvezali da će većinu investirati u vodnu mrežu, no na kraju je samo nekoliko posto od tog iznosa zaista završilo u vodnoj mreži, i zato imamo toliko pucanja cijevi i gubitaka, a mnogi nemaju pristup vodnoj mreži. Sada ćemo mi ispraviti tu nepravdu. Projekt je 25. ožujka prijavljen na EU fondove, a vrijedan je 323 milijuna eura. Dakle, on je vrijedan kao četiri sljemenske žičare. Ovo je najveći projekt u Hrvatskoj - rekao je Tomašević. Dodao je kako će projekt većinom biti financiran putem EU sredstava pa se neće dizati cijene vode.

 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Mjerilo21230 03.04.2024.

    Covijek nista nije napravio u 3 i pol godine,sad kad mu je dosao kraj mandata obecava kule

  • Japunduša 02.04.2024.

    Malac, neznalico koji predvodi ove raznorazne luftbremzere, možeš samo rauhati. Nije to zato jer si lošeg smjenil nego zato jer je i onaj prije tebe radil s...nja, a ti još veća i nikakve promjene na bolje stanovnicima ovoga grada nisi donesel. Dapače. Odskakutal si kak zajc, Uskrs je prošel kak I ti I tvoja bulumenta.

  • krča1 02.04.2024.

    Ti si svoje odprdio!!Još malo ako Bog da!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare