To je to što me zanima!

Tomašević: 'Uskoro započinje obnova okretišta Mihaljevac'

Na potezu između okretišta Mihaljevac i Ulice grofa Janka Draškovića će za vrijeme obnove voziti autobusi umjesto tramvaja
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je u četvrtak najavio početak rekonstrukcije tramvajskog okretišta Mihaljevac. Okretište je izgrađeno 1948. godine i od tada nije obnavljano.

- Novi autobusni terminal će biti dvostruko veći od starog terminala, a po dovršetku radova omogućit će se prometovanje većeg broja tramvaja prema polaznoj stanici žičare. Početak radova očekuje se kroz mjesec dana, s očekivanim dovršetkom do kraja godine. Procijenjena vrijednost građenja iznosi oko 3 milijuna eura - rekao je gradonačelnik Tomašević.

Na potezu između okretišta Mihaljevac i Ulice grofa Janka Draškovića će za vrijeme obnove voziti autobusi umjesto tramvaja

VIDEO: NE ŽELE OPORABILIŠTE Prosvjednici u Resniku dočekali Tomaševića: Ako imaju problem s lokacijom nek se obrate HDZ-u

- U suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Grad Zagreb osigurao je bespovratno EU sufinanciranje od 85% za ovaj projekt obzirom da je riječ o izgradnji nove tramvajske infrastrukture - rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Rekonstrukcija terminala obuhvaća sve prometne površine terminala, te uključuje izgradnju nove tramvajske pruge i stajališnih perona, nove kontaktne i kabelske mreže, novog sustava odvodnje, novog autobusnog terminala, parkirališta za taksi vozila i vozila osoba smanjene pokretljivosti, nove pješačke staze, nadstrešnicu za bicikle, okretište za vozila, kao i hortikulturno uređenje i proširenje zelenih površina, priopćili iz iz Grada Zagreba.

'POGUBLJENI I POSRNULI' HDZ napao Možemo u Zagrebu: 'Korizma je, a borovi su još tu'

Na tramvajskom dijelu terminala gradit će i dodatni polazni kolosijek, kao i nove objekte za boravak djelatnika ZET-a te za prodaju karata i boravak korisnika.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • NEPRILAGOĐEN 01.03.2024.

    Ak bu napravljen ko rotor u Sestinama, onda bu velika pusiona..

  • TVP 29.02.2024.

    Samo naprijed. Trebati će puno novaca i vremena da se popravi i obnovi sve što nije pipnuto godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare