To je to što me zanima!

Tomislav Tomašević predstavio je aplikaciju Otvoreni zrak za mjerenje kvalitete zraka

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika predstavio je aplikaciju Otvoreni zrak, koju su uz instalaciju novih mjernih stanica u Zagrebu postavili kako bi građani mogli jednostavnije pratiti kvalitetu zraka u gradu
Vidi originalni članak

“Internetska aplikacija omogućuje građanima sustavne i pristupačne informacije građanima o kvaliteti zraka u Zagrebu”, kazao je Tomislav Tomašević na konferenciji za medije.

Zajedno s članovima radnih grupa platforme Možemo!, Tomašević je predstavio internetsku aplikaciju Otvoreni zrak, koja je od danas dostupna na poveznici zrak.mozemo.hr, a koju su osmislili i napravili članovi platforme Možemo! uz volonterski rad. 

Poručio je da će digitalne tehnologije, koje je u zadnjih 20 godina postojeća gradska vlast koristila da bude neransparentna i neučinkovita, biti poluga za transformaciju upravljanja gradom. 

ISTRAŽIVANJE NOVE TV Tomašević uvjerljivo pobjeđuje, u Splitu zasad vodi Mihanović (HDZ), ali blizu mu je Puljak

Osim sustavnog informiranja javnosti, Tomašević je najavio da će se baviti i značajnim izvorima zagađenja - a to su, u najvećoj mjeri, automobilski promet, lož ulje i neadekvatno korištenje biomase te odlagalište Jakuševec koje planira zatvoriti. 

Članovi radne grupe za digitalni grad  Sarah Baron-Brljević i Dražen Lučanin te Tonko Bogovac, član kvartovske grupe Novi Zagreb - istok istaknuli su da je nabava mjernih uređaja koštala oko 8 tisuća kuna. U Zagrebu ih je postavljeno 10 na više lokacija gdje do sada nije bilo mjerenja - u Svetoj Klari, na Trnju, u Dubravi, na Gornjem Grada, a jedan će senzor biti postavljen u Kozari putevima. Na platformi su dostupni i podaci postojećih mjernih postaja, a pokazuju kvalitetu zraka u četiri kategorije kao i razine lebdećih čestica.

TKO JE KOLIKO TROŠIO U KAMPANJI U Zagrebu je najviše potrošio Klisović, a Troskot i Ostrogović 12 kuna? Kerum bez donacija

"Izuzetno je važno da lebdeće čestice mjerimo na sustavan način. U Zagrebu postoje četiri mreže mjernih postaja koje mjere i lebdeće čestice, no sve četiri mreže nisu koordinirane i ne postoji centralizirani sustav gdje bi građani mogli pronaći te informacije", kazao je Bogovac.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Sokol ga nije volio 10.05.2021.

    Od ovog Tomaševića još nisam čuo niti jedan bitan ,konkretan potez u slučaju ako dobije izbore.Sve što je on rekao nema veze sa boljitkom života u Zagrebu.Sve nekakve izmišljotine .Zagrebčani želim vam puno sreće na predstojećim izborima iako mislim da bi bolja bila i Mrak-Taritaš od ovog cirkusanta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare