To je to što me zanima!

Tomislava Josića osudili zbog razbijanja dvojezičnih ploča

Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, osuđen je na Općinskom sudu u Vukovaru na šest mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od godinu dana
Vidi originalni članak

Ovo je politička presuda, kao i u slučaju Merčepa, i na ovome neće ostati, jer ću se žaliti, ako bude potrebno, i Ustavnom sudu pa i Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Optužen sam bez ikakvih dokaza, a tereti me se da sam, kao, svojim autoritetom mogao spriječiti da se neke stvari dogode u gradu, prokomentirao je Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, presudu suca Općinskog suda u Vukovaru. Josić je, naime, u utorak osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

Josića se teretilo da je u rujnu 2013. godine "organizirao i kanalizirao okupljene građane" koji su tada razbili više tek postavljenih dvojezičnih ploča na državnim institucijama u Gradu Vukovaru.

Komentirajući presudu Tomislav Josić je podsjetio kako je na Županijskom sudu u Vukovaru "za isti članak" bio oslobođen te da je, vjerojatno, prvi čovjek u Hrvatskoj kome se za isto djelo dva puta sudilo, a da su ga pritom jednom oslobodili, a drugi put osudili. 

- Ova presuda je primjer koji pokazuje da se nastavlja progon hrvatskih branitelja koje se vrlo lako i gotovo svakodnevno osuđuje - zaključio je Tomislav Josić.

Idi na 24sata

Komentari 380

  • Jackal1 27.05.2016.

    A nisu sudili onoga tko je naredio postavljanje tih ploča ? A to su milanović i projugoslavenska bagra i žgadija. Imamo državu i sude nam mrzitelji te države.Sramota,samo činjenica da si to dozvoljavamo ,pokazuje veći stipanj demokracije i vladavine prave,nego te dvojezične ploče.Te ploče su čista provokacija,to im je i svrha,mutit vodu,stvarat nemir i razdor,a u takvim okolnostima onda zazivat neke tekovine bratstva i jedinstva,zazivat nove saveze,nove regije a koje nas udaljavaju od evrope i okreču prema srbiji i bosni.Ta politika nije nikada prestala.Traje još od mesića koji je i početkom devedesetih htio neku jugoslaviju ali bez slovenije.To je taj kukolj među nama koji stalno klija.Sada mi je tek jasno koliko veliki posao je odradio Dr Franjo Tuđman,i u kakvim je opasnostima bio.Kad danas nakon 25 godina oni nas proganjaju i mrze.Koliko je malo trebalo da tada sruše Tuđmana i ugroze nastajanje Hrvatske.Taj sudac koji je sudio u službi politike neka se srami kao što bi se trebali sramit oni koji su sudili u korist tita i partije,ali takvi se ne srame.Neka poslušaju govore Vlade Gotovca jer on je u svojim govorima dobro znao opisati takve.

  • Prva Proleterska 26.05.2016.

    Kolko ima ovdje na prvoj stranici idi.ta ne može ćovjek da povjeruje !

  • pčela 26.05.2016.

    Smijenjujte yugoslavene i yugokomuniste-udbaše iz sudstva i svih ministarstava pod hitno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare