Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tomislava Josića osudili zbog razbijanja dvojezičnih ploča

Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, osuđen je na Općinskom sudu u Vukovaru na šest mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od godinu dana

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
380 komentara

Ovo je politička presuda, kao i u slučaju Merčepa, i na ovome neće ostati, jer ću se žaliti, ako bude potrebno, i Ustavnom sudu pa i Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Optužen sam bez ikakvih dokaza, a tereti me se da sam, kao, svojim autoritetom mogao spriječiti da se neke stvari dogode u gradu, prokomentirao je Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, presudu suca Općinskog suda u Vukovaru. Josić je, naime, u utorak osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

Josića se teretilo da je u rujnu 2013. godine "organizirao i kanalizirao okupljene građane" koji su tada razbili više tek postavljenih dvojezičnih ploča na državnim institucijama u Gradu Vukovaru.

Komentirajući presudu Tomislav Josić je podsjetio kako je na Županijskom sudu u Vukovaru "za isti članak" bio oslobođen te da je, vjerojatno, prvi čovjek u Hrvatskoj kome se za isto djelo dva puta sudilo, a da su ga pritom jednom oslobodili, a drugi put osudili. 

- Ova presuda je primjer koji pokazuje da se nastavlja progon hrvatskih branitelja koje se vrlo lako i gotovo svakodnevno osuđuje - zaključio je Tomislav Josić.

Možda vas zanima i ovo:
Message