To je to što me zanima!

Tomo Horvatinčić je dan prije presude 'skočio' u Njemačku

ODAHNUO: Horvatinčić se u avion za Zagreb ukrcao u četvrtak. Dobio je manje od 5 godina i ne mora u pritvor
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO: HORVATINČIĆ STIGAO U ZAGREB DAN NAKON PRESUDE

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kontroverzni poduzetnik Tomo Horvatinčić, koji je u srijedu na Općinskom sudu u Šibeniku nepravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je u kolovozu 2011. godine u šibenskom akvatoriju motornom jahtom naletio na jedrilicu i usmrtio talijanski bračni par, presudu je pratio s “rezervnog položaja”, iz Münchena.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, da je u srijedu bio na sudu i da je osuđen na pet ili više godina zatvora, po automatizmu bi ga nakon objave presude odveli u istražni zatvor. Također, da je u srijedu ostao u Hrvatskoj i da je dobio pet ili više godina zatvora, na adresi prebivališta potražila bi ga policija kako bi ga odvela do istražnog zatvora. Ovako je izbjegao rizik da završi u pritvoru u kojem je proveo mjesec dana nakon uhićenja 16. kolovoza 2011. godine. Iz Njemačke, u koju je odletio sa zagrebačkog aerodroma dan prije objave nepravomoćne presude, u Zagreb se vratio u četvrtak.

ZA 5 GODINA - PRITVOR ODMAH Horvatinčić, Mamić i Sanader: Sretni su što nisu 'odlikaši'...

Na pitanje novinara gdje je Tomo Horvatinčić, njegov odvjetnik Veljko Miljević u srijedu je odgovorio da to treba njega pitati, dodajući kako se on nije bio dužan pojaviti na izricanju presude.

- Pretpostavljam da je njegovo loše zdravstveno stanje razlog nedolaska. Pa čuli ste da je i na zadnjem ročištu najavio kako ga ovih dana čekaju teški operativni zahvati - rekao je Miljević.

Idi na 24sata

Komentari 125

  • Smogovac_2 15.03.2019.

    Kad mu je sudila pčelica Maja nije morao bježati jer je imao unaprijed informacije da je sve OK. Ovaj sudac je očito potpuno drugačiji od Maje. To je onih 20% poštenih i koji znaju svoj posao. Znanje i poštenje su rijedak spoj.

  • 15.03.2019.

    mozda je isao na tecaj za pilota

  • Josip Broz dobar skroz 15.03.2019.

    Od pravosuđa u slučajnoj državi kojom na žalost upravlja zločinačka organizacija koja je i sama trebala nestati sa lica zemlje davnih godina , ništa se ne može bolje ni očekivati , mi ovčice blejimo blejimo

Komentiraj...
Vidi sve komentare