News

Komentari 125

Tomo Horvatinčić je dan prije presude 'skočio' u Njemačku

Tomo Horvatinčić je dan prije presude 'skočio' u Njemačku

ODAHNUO: Horvatinčić se u avion za Zagreb ukrcao u četvrtak. Dobio je manje od 5 godina i ne mora u pritvor

POGLEDAJTE VIDEO: HORVATINČIĆ STIGAO U ZAGREB DAN NAKON PRESUDE

Kontroverzni poduzetnik Tomo Horvatinčić, koji je u srijedu na Općinskom sudu u Šibeniku nepravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je u kolovozu 2011. godine u šibenskom akvatoriju motornom jahtom naletio na jedrilicu i usmrtio talijanski bračni par, presudu je pratio s “rezervnog položaja”, iz Münchena.

Naime, da je u srijedu bio na sudu i da je osuđen na pet ili više godina zatvora, po automatizmu bi ga nakon objave presude odveli u istražni zatvor. Također, da je u srijedu ostao u Hrvatskoj i da je dobio pet ili više godina zatvora, na adresi prebivališta potražila bi ga policija kako bi ga odvela do istražnog zatvora. Ovako je izbjegao rizik da završi u pritvoru u kojem je proveo mjesec dana nakon uhićenja 16. kolovoza 2011. godine. Iz Njemačke, u koju je odletio sa zagrebačkog aerodroma dan prije objave nepravomoćne presude, u Zagreb se vratio u četvrtak.

Na pitanje novinara gdje je Tomo Horvatinčić, njegov odvjetnik Veljko Miljević u srijedu je odgovorio da to treba njega pitati, dodajući kako se on nije bio dužan pojaviti na izricanju presude.

- Pretpostavljam da je njegovo loše zdravstveno stanje razlog nedolaska. Pa čuli ste da je i na zadnjem ročištu najavio kako ga ovih dana čekaju teški operativni zahvati - rekao je Miljević.