To je to što me zanima!

Toplinski val stiže u Hrvatsku: Najopasnije u četvrtak i petak

Opasnost od toplinskog vala bit će najveća u četvrtak i petak i to u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci i Splitu, upozorava DHMZ. Tih dana će temperatura doći do 35 stupnjeva
Vidi originalni članak

U Europu stiže ekstremni toplinski val, javlja Severe Weather Europe. Temperature bi mogle doći i do rekordnih 46 stupnja. Toplinski val će najviše pogoditi Španjolsku i Francusku, a osjetit će se i u dijelovima Italije i Njemačke. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Temperature će porasti u srijedu, a vrhunac se očekuje u četvrtak. U petak se već očekuje hladna fronta. 

I Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za toplinski val u Hrvatskoj. U utorak će temperature rasti do maksimalno 33 stupnjeva. Očekuje se i pokoji pljusak. No, kao i u ostatku Europe, od srijede temperature ponovno rastu. U unutrašnjosti će ići do 33 stupnja, dok će na moru ići do 34 stupnja. 

Opasnost od toplinskog vala bit će najveća u četvrtak i petak i to u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci i Splitu, upozorava DHMZ. Tih dana će temperatura doći do 35 stupnjeva, no vrućine iz Španjolske i Francuske ipak neće pogoditi naše područje. 

Također, osim velikih vrućina, opasno je i UV zračenje koji će idućih dana biti vrlo visoko, posebice u četvrtak. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • pero83 25.06.2019.

    najjača izjava mi je: "Temperature bi mogle doći i do rekordnih 46 stupnja." Tak ste mogli napisat i da bi mogle ići do 300 stupnjeva..

  • 25.06.2019.

    Ljeti alarmi zbog vrućina, zimi alarmi zbog hladnoća, u proljeće alarmi zbog poplava, a jesen je rezervirana za najave općih kataklizmi. Cijela godina pokrivena senzacionalizmom, bez brige.

  • 25.06.2019.

    U nas u Dubrovniku je bilo 34C u jedanaest ura. U hladu, naravno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare