To je to što me zanima!

Tragičan slučaj: Umro nakon što ga dva puta nisu htjeli voziti u Split, liječnika Hitne čeka otkaz

Muškarac (90) umro je nakon što se dva dana žalio na teške bolove i tražio da ga odvedu u KBC Split. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu uz ispriku obitelji, rekao je da su pokrenuli postupak otkaza liječniku
Vidi originalni članak

Tragičan slučaj u Pločama. Kako prenosi portal Ploče online, prošle je subote pozlilo 90-godišnjaku u naselju Staševica. Nakon što su ukućani pozvali Hitnu pomoć i molili ih da čovjeka zbog teškog stanja prevezu u splitsku bolnicu, liječnik u ekipi Hitne je to odbio i rekao im da se jave u ponedjeljak njegovoj obiteljskoj liječnici. Iako je nesretni čovjek bio jako loše, žalio se na jake bolove u trbuhu, odbijao hranu, imao crnu stolicu, i iako su ukućani upozoravali liječnika da se vjerojatno radi o puknuću čira, liječnik je inzistirao da čekaju ponedjeljak. Dan kasnije u nedjelju Hitna je opet došla i opet odbila odvesti čovjeka u Split. Nesretni čovjek preminuo je u ponedjeljak rano ujutro.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić oglasio se priopćenjem za javnost o slučaju smrti pacijenta iz Staševice.

- U svezi s nemilim događajem u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Pločama, izvješćujem da sam, odmah nakon saznanja o okolnosti smrti pacijenta iz Staševice, za kojega je dana 25. siječnja 2021. godine zatražena hitna medicinska intervencija našeg tima iz Ploča, pokrenuo provođenje izvanrednog stručnog nadzora radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

U provedbi izvanrednog stručnog nadzora, Komisija Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije zaključila je da ordinirajući liječnik tima Hitne medicinske službe u svom radu, za vrijeme hitne medicinske intervencije, nije postupio sukladno standardnim operativnim postupcima, protokolima rada i postupanja.

Nakon prijema zaključka Komisije za izvanredni stručni nadzor pokrenuo sam postupak otkazivanja ugovora o radu s tada ordinirajućim liječnikom Hitne medicinske službe u Pločama. Ovim putem upućujem ispriku i izražavam sućut obitelji preminulog pacijenta - zaključio je Lulić.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • jopajopica12 02.02.2021.

    Na stranu ovo šta je liječnik, zaslužio je zatvor u najmanju ruku, a ispriku nek si nabiju, zašto ga obitelj nije odvezla, tražila nekoga da ga odveze od susjeda ako nemaju auto?

  • ATG 01.02.2021.

    Na stranu sramotan postupak liječnika, ali ja bih svog djeda na leđima odnijela u bolnicu u takvoj situaciji? Gdje su bili ukućani, rodbina, susjedi???

  • sasa66 31.01.2021.

    Ma umro od korone

Komentiraj...
Vidi sve komentare