Obavijesti

News

Komentari 57

Tragičan slučaj: Umro nakon što ga dva puta nisu htjeli voziti u Split, liječnika Hitne čeka otkaz

Tragičan slučaj: Umro nakon što ga dva puta nisu htjeli voziti u Split, liječnika Hitne čeka otkaz

Muškarac (90) umro je nakon što se dva dana žalio na teške bolove i tražio da ga odvedu u KBC Split. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu uz ispriku obitelji, rekao je da su pokrenuli postupak otkaza liječniku

VIDEO

Tragičan slučaj u Pločama. Kako prenosi portal Ploče online, prošle je subote pozlilo 90-godišnjaku u naselju Staševica. Nakon što su ukućani pozvali Hitnu pomoć i molili ih da čovjeka zbog teškog stanja prevezu u splitsku bolnicu, liječnik u ekipi Hitne je to odbio i rekao im da se jave u ponedjeljak njegovoj obiteljskoj liječnici. Iako je nesretni čovjek bio jako loše, žalio se na jake bolove u trbuhu, odbijao hranu, imao crnu stolicu, i iako su ukućani upozoravali liječnika da se vjerojatno radi o puknuću čira, liječnik je inzistirao da čekaju ponedjeljak. Dan kasnije u nedjelju Hitna je opet došla i opet odbila odvesti čovjeka u Split. Nesretni čovjek preminuo je u ponedjeljak rano ujutro.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić oglasio se priopćenjem za javnost o slučaju smrti pacijenta iz Staševice.

- U svezi s nemilim događajem u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Pločama, izvješćujem da sam, odmah nakon saznanja o okolnosti smrti pacijenta iz Staševice, za kojega je dana 25. siječnja 2021. godine zatražena hitna medicinska intervencija našeg tima iz Ploča, pokrenuo provođenje izvanrednog stručnog nadzora radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

U provedbi izvanrednog stručnog nadzora, Komisija Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije zaključila je da ordinirajući liječnik tima Hitne medicinske službe u svom radu, za vrijeme hitne medicinske intervencije, nije postupio sukladno standardnim operativnim postupcima, protokolima rada i postupanja.

Nakon prijema zaključka Komisije za izvanredni stručni nadzor pokrenuo sam postupak otkazivanja ugovora o radu s tada ordinirajućim liječnikom Hitne medicinske službe u Pločama. Ovim putem upućujem ispriku i izražavam sućut obitelji preminulog pacijenta - zaključio je Lulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.