To je to što me zanima!

TRAGIČNI NEMAR: Mrtvi jer nije bilo znaka na cesti

Motorist (26) i suvozačica (22) stradali su na cesti između Samobora i Svete Nedjelje u nedjelju navečer. Na cesti nije bilo upozorenja o radovima
Vidi originalni članak

Siniša Došen (26) sa zagrebačke Trešnjevke i 22-godišnja djevojka u nedjelju oko 22.10 sati motorom su se zabili u betonske žardinjere na cesti između Samobora i Svete Nedjelje. Mladić, vozač motora, na mjestu je ostao mrtav, dok je suvozačicu Hitna prevezla u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu. Ondje je preminula u ponedjeljak ujutro.
- To je bilo strašno. Mladiću je pukla kaciga i lice mu se nije moglo razaznati. Djevojci je kaciga ostala na glavi. Nekoliko je minuta ležala u nesvijesti. Zatim se probudila i počela glasno disati. Nije otvarala oči niti govorila - rekao je stanar obližnje kuće, čija je majka zvala Hitnu pomoć i policiju. Cesta od Samobora prema Svetoj Nedjelji trenutačno je u izgradnji. Hrvatske ceste rade most preko potoka Rakovica. Mladić i djevojka su došli iz smjera Samobora. Zakočili su nekoliko metara prije betonskih zapreka i zabili se u njih. Radovi na cesti nisu bili označeni nikakvim prometnim znakovima, što su nam potvrdili i u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Žena koja je pozvala pomoć, policiji i Hitnoj je naglasila da, zbog nemogućnosti prolaza preko dijela na kojem su radovi, vozilima dođu iz smjera Samobora.
- Rekla sam im kojim putem trebaju doći, ali oni su došli iz suprotnog smjera. Pošto djevojku na nosilima nisu mogli nositi preko potoka, druga vozila Hitne morala su doći iz smjera Samobora - rekla nam je svjedokinja nesreće.

U NEDJELJU SU POSTAVILI RAMPU
Policija je potvrdila da na cesti nije bilo prometnih znakova koji bi ukazali na radove na cesti. Međutim, jučer je desetak metara ispred mjesta tragedije bila rampa. Neki mještani tvrde da je tamo od kad su radovi počeli i da je većina vozača svjesno zaobilazi. Drugi pak tvrde da je rampa tek stavljena. Rampa je postavljena iz smjera Samobora, ali iz suprotnog smjera je nema. U odjelu za komunalne poslove u Samoboru su rekli da je investitor Županijska uprava za ceste. Ondje su to demantirali, tvrdeći da su investitor Hrvatske ceste, nitko nije htio komentirati uzroke nesreće.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • patrick spoljarec 08.07.2008.

    ti si budala ex-1 .policija je rekla da su se vozili prema ogranicenju.a svaka bausttella mora biti 100 ,osvijetljena a ne tako .pocivali u miru bozjem..............

  • prcnicije 08.07.2008.

    bitno je ko je kriv....a krivnje se rješavaju sve institucije...sramota,,...al neka taj mostić skratit će put do europe...

  • tallyst 07.07.2008.

    Nastavljam,putSTOBREČA išli smo na pičeMRAK KO 100Vragova(ovaj MAnga je isto volia kunu u đep..vrag nek ga nosi nije s božje bande)I Idemo doma MRAK kad LoLa u tom zavoju\"žbam\"u nas 2.jadnika!Nakon neka vrimena tuda san prolazila ista stvarSVITLA NIGDI!Čitajuč novine,čula bi od drugih poginilo je TU NA TOM MISTU 27života!To je bilo prije10.g i sad tu i tamo tužno te gleda pokoji \"LAMPJUN\"značiMRAKopet!Mene su tražili45.min(ima pol.zapis)našli su me u plasten.s pomama SMIJEŠNO?E brate pa i je!Koliko još života da naprave nešto?! Rekli bi naši celebrityHALLO!A ti neki kom.:e nek vozili brzo,ja bi ovako,a šta nisu ovo/ono?!Ne sudite i nedo Bog nikom takove il slične situacije stoga ne pisat ako neznaš!! Daj bože snage tim ljudima da izdrže!POČIVALI U MIRU BOŽIJEM!Obitelji iskrena sučut! ROĐENI SMO DA ŽIVIMO A NE DA UMIREMO! Pogotovo ne tuđom pogreškom i nemarom,zato probudite se i napravite potrebito ZAŠTITITE MLADOST!!Zar nismo več dosta ih izgubili šta rat sad prometne!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare