Obavijesti

News

Komentari 12

TRAGIČNI NEMAR: Mrtvi jer nije bilo znaka na cesti

TRAGIČNI NEMAR: Mrtvi jer nije bilo znaka na cesti
14

Motorist (26) i suvozačica (22) stradali su na cesti između Samobora i Svete Nedjelje u nedjelju navečer. Na cesti nije bilo upozorenja o radovima

VIDEO

Siniša Došen (26) sa zagrebačke Trešnjevke i 22-godišnja djevojka u nedjelju oko 22.10 sati motorom su se zabili u betonske žardinjere na cesti između Samobora i Svete Nedjelje. Mladić, vozač motora, na mjestu je ostao mrtav, dok je suvozačicu Hitna prevezla u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu. Ondje je preminula u ponedjeljak ujutro.
- To je bilo strašno. Mladiću je pukla kaciga i lice mu se nije moglo razaznati. Djevojci je kaciga ostala na glavi. Nekoliko je minuta ležala u nesvijesti. Zatim se probudila i počela glasno disati. Nije otvarala oči niti govorila - rekao je stanar obližnje kuće, čija je majka zvala Hitnu pomoć i policiju. Cesta od Samobora prema Svetoj Nedjelji trenutačno je u izgradnji. Hrvatske ceste rade most preko potoka Rakovica. Mladić i djevojka su došli iz smjera Samobora. Zakočili su nekoliko metara prije betonskih zapreka i zabili se u njih. Radovi na cesti nisu bili označeni nikakvim prometnim znakovima, što su nam potvrdili i u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Žena koja je pozvala pomoć, policiji i Hitnoj je naglasila da, zbog nemogućnosti prolaza preko dijela na kojem su radovi, vozilima dođu iz smjera Samobora.
- Rekla sam im kojim putem trebaju doći, ali oni su došli iz suprotnog smjera. Pošto djevojku na nosilima nisu mogli nositi preko potoka, druga vozila Hitne morala su doći iz smjera Samobora - rekla nam je svjedokinja nesreće.

U NEDJELJU SU POSTAVILI RAMPU
Policija je potvrdila da na cesti nije bilo prometnih znakova koji bi ukazali na radove na cesti. Međutim, jučer je desetak metara ispred mjesta tragedije bila rampa. Neki mještani tvrde da je tamo od kad su radovi počeli i da je većina vozača svjesno zaobilazi. Drugi pak tvrde da je rampa tek stavljena. Rampa je postavljena iz smjera Samobora, ali iz suprotnog smjera je nema. U odjelu za komunalne poslove u Samoboru su rekli da je investitor Županijska uprava za ceste. Ondje su to demantirali, tvrdeći da su investitor Hrvatske ceste, nitko nije htio komentirati uzroke nesreće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović