To je to što me zanima!

Trebale su im dvije i pol godine: Vrhovni sud zakazao raspravu u prvom slučaju Zdravka Mamića

Prema presudi, iz Dinama je izvučeno 116 milijuna kuna. Uz Zdravka Mamića, osuđeni su i njegov brat Zoran Mamić te Damir Vrbanović, bivši izvršni direktor Dinama i poreznik Milan Pernar
Vidi originalni članak

Prema javno dostupnim podacima, o žalbama na presudu kojom je Mamić kažnjen sa šest i pol godina zatvora Vrhovni sud raspravljat će 27. i 28. siječnja iduće godine. Nije isključeno da će Mamić, koji živi u BiH, tražiti da javnu sjednicu prati putem video-linka, piše Telegram.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon pune dvije i pol godine od izricanja nepravomoćne presude na Županijskom sudu u Osijeku, uoči koje je Mamić pobjegao, mogli bismo dobiti rasplet ovog procesa. Vrhovni sud RH može prvostupanjsku presudu potvrditi, te povećati ili smanjiti kaznu, ali ju može i ukinuti te vratiti na ponovno suđenje.

JAVIO MU STARI PRIJATELJ Mamić na sudu otkrio tko mu je dojavio za njegovu presudu

Prema presudi, iz Dinama je izvučeno 116 milijuna kuna. Uz Zdravka Mamića, osuđeni su i njegov brat Zoran Mamić (4,11 godina zatvora) te Damir Vrbanović, bivši izvršni direktor Dinama (tri godine zatvora) i Milan Pernar, poreznik iz Sesveta (4,2 godine zatvora).

Najveći dio novca, gotovo 80 milijuna kuna, izvučen je, prema nepravomoćnoj sudskoj odluci, preko lažnih aneksa ugovorima o podjeli transfernog obeštećenja tadašnjih Dinamovih igrača Luke Modrića i Dejana Lovrena. Zoran Mamić i Milan Pernar proglašeni su krivim za utaju poreza, što je obuhvaćala druga točka optužnice.

Drugo suđenje u Osijeku

U međuvremenu je na Županijskom sudu u Osijeku već četiri puta zbog zaraze koronavirusom odgođen početak drugog suđenja Mamiću i ostalima koje se tereti za izvlačenje još gotovo 161 milijuna kuna iz Dinama.

ZA 1. PROSINAC Suđenje Mamiću opet odgođeno jer Vrbanović ima korona virus

Novac se, prema sumnjama USKOK-a, najviše isplaćivao iz ugovora nogometaša i to preko fiktivnih faktura za navodne usluge posredovanja.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • danejolić 08.12.2020.

    Sumljam da je gos.Mamić išta nezakonito uzeo,maslo Željka Jovanovića.A ma znate li vi koliko je 161 milion ili 80 milona pa u žaljeznički vagon, bili stalo? Ne

  • 07.12.2020.

    Iz hrvatske su izvučene desetine milijardi eura i nikom ništa.Poklonili smo Nijemcima naš telekom da bi oni sad godišnje milijardu eura izvlačili iz HR. A gdje je INA,gdje je uništena industrija,a taj Mamić je donio stotine milijuna zdrave love u HR to se mora priznati.A prenamijenit poljoprivredno zemljište uz more u građevinsko ,pa ga kupit i onda prodat i zaraditi milijune,nije kazneno djelo,ako imaš iskaznicu.Sramota me države u kakvoj živim,ustvari ,žao mi je svoje djece ako će morati životariti u ovoj pokradenoj državi.

  • lokal patriota 07.12.2020.

    Čudo da nije sve otišlo u zastaru pa se Maminjo može vratiti u svoj Zagreb. Tako se u Osijek vratio Tadić da sve prizna .Dobiti će sigurno  bar 6 mjeseci dobrotvornog rada u nekom azilu. Jadan , baš mi ga je žao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare