To je to što me zanima!

Trebali biti u samoizolaciji, a oni kod zubara, u kafiću i u autu

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, i hrvatskim i stranim državljanima izdani su prekršajni nalozi
Vidi originalni članak

Od ponedjeljka, 21. prosinca na području Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je sedam slučajeva kršenja važećih odluka Stožera civilne zaštite. 

U šest je slučajeva riječ je o osobama koje su prekršile važeću mjeru samoizolacije, dok je u jednom slučaju utvrđeno kršenje odluke vezano uz zabranu rada ugostiteljskih objekata. Kršenje mjere samoizolacije utvrđeno je kod četvero građana u dobi između 26 i 56 godina, te kod 56-godišnjeg državljanina Austrije i dvojice državljana Njemačke, starosti 20 i 48 godina. 

Kršenje mjera samoizolacije hrvatskih državljana utvrđeno je na području otoka Raba i Lošinja te Crikvenice i Novog Vinodolskog.

U ISTRI Određena im samoizolacija, a oni pokušali prijeći granicu

Od spomenutih njih dvoje je zaustavljeno u prometu, jedan je došao u policijsku postaju radi predaje zahtjeva za osobne isprave, a drugi kod stomatologa te u ured mirovinskog osiguranja. Trojica stranih državljana u dva su slučaja zatečeni prilikom granične kontrole na izlasku iz Republike Hrvatske, kojoj su pristupili unatoč važećoj mjeri samoizolacije.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, i hrvatskim i stranim državljanima izdani su prekršajni nalozi.

Isto tako, u sklopu nadzora provedbe odluka Stožera civilne zaštite, sinoć, 22. prosinca oko 21 sat, policijski službenici su po dojavi građana u ugostiteljskom objektu na području Rijeke zatekli devet gostiju. Zatečenim gostima je naređeno da napuste objekt što su i učinili.

UŽIVO DILJEM HRVATSKE Policija kontrolira propusnice na punktovima: 'Građani su dosad predali čak 96.000 zahtjeva'

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti policija će o ovom događaju dostaviti obavijest državnom inspektoratu u čijoj je nadležnosti daljnje postupanje protiv pravne i odgovorne osobe ovog ugostiteljskog objekta.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 25.12.2020.

    Balkanski primitivni mentalitet.

  • Pravednik Panonski 24.12.2020.

    Ma kakva sirenje zaraznih bolnici ?? Kakve su to gluposti? Kakva zaraza od kad je svijeta i vijeka ljudi kišu šmrču imaju temperaturu,netko umre od toga netko ne.KOJA zarazna bolest?!LJUDI,uskratili su nam SLOBODU,i to ZAUVIJEK.   DOLJE VLADA UKINIMO HDZ

  • TatankaYotanka 23.12.2020.

    Glupa mjera, predješ granicu i zato što si je prešao zaradiš samoizolaciju ... prije prelaska si sasvim dobar građanin ... pređi granicu pa si odmah za samoizolaciju. Sjećam se odem u Ljubljanu obavit neki poslić ... sutra se vratim i kažu ideš u samoizolaciju.  A da sam taj poslić otišao obavit u Rijeku, nebi išao u samoizolaciju !  Meni osobno besmisleno ! 

Komentiraj...
Vidi sve komentare