Obavijesti

News

Komentari 1

Određena im samoizolacija, a oni pokušali prijeći granicu

Određena im samoizolacija, a oni pokušali prijeći granicu

Policijska uprava istarska apelira na sve građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i dobivenih uputa te da vode računa o svom zdravlju

Oko 14 sati na granični prijelaz Plovanija pristupio je 47-godišnji talijanski državljanin koji je pokušao izaći iz Hrvatske za vrijeme samoizolacije koja mu je određena do 30. prosinca. U isto vrijeme putem graničnog prijelaza Požane zemlju su pokušali napustiti 46-godišnja njemačka državljanka i 32-godišnji slovenski državljanin, koji imaju mjeru samoizolacije do 25. prosinca.

Pazinska je pak policija prilikom kontrole prometa oko 18.50 sati u Ulici istarskih narodnjaka zaustavila 52-godišnjeg hrvatskog državljanina, kojemu je mjera samoizolacije izrečena do 25. prosinca.

U Splitu zaraženi pacijent otišao iz bolnice jer nema tople vode. Ravnatelj: 'Radimo na tome'
U Splitu zaraženi pacijent otišao iz bolnice jer nema tople vode. Ravnatelj: 'Radimo na tome'

Svim osobama policija je izdala prekršajne naloge radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. 

Policijska uprava istarska apelira na sve građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i dobivenih uputa te da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svoje obitelji i svojih sugrađana jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje virusa. Napominjemo da će policijski službenici i nadalje, u okviru svojih redovnih aktivnosti, nadzirati provođenje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene u cilju sprječavanja širenja virusa Covid-19.