To je to što me zanima!

Treća optužnica protiv Zdravka Mamića: Uzeo je 2,2 mil eura?

Potvrđena je i treća optužnica protiv Zdravka Mamića kojom ga se tereti da je u Klagenfurtu podigao 2,2 milijuna eura s računa Dinama kako bi ih iskoristio u osobne svrhe
Vidi originalni članak

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku odlučilo je da se potvrđuje i treća optužnica Županijskog državnog odvjetništva Zagreb protiv Zdravka Mamića zbog zlouporabe položaja u gospodarskom poslovanju, a kojom ga se tereti da je s računa Dinama u Klagenfurtu, kojega je sam otvorio kao izvršni direktor kluba ali bez znanja klupskih čelnika, podigao 2,2 milijuna eura koje je trošio u privatne svrhe.

Prema dokazima koje je prikupio USKOK i prema optužnici riječ je o novcu kojega je Mamić prikupio od prodaje igrača, a za koji novac i račun NK Dinamo nije niti znao. Situacija postaje teža za Mamića jer optužno vijeće prihvatilo zahtjev optužbe da se u isti postupak spoje druga i treća optužnica protiv Mamića. U drugoj su optužnici, naime, na optuženičkoj klupi braća Mamić, Zoran i Zdravko, Damir Vrbanović te Nikky Artur Vuksan.

- U rješenju o potvrđivanju optužnice riješene su još dvije stvari, a to je da je odbijen prijedlog obrane da se izdvoje neki dokazi koji su prikupljeni tijekom istrage kao nezakoniti i donijela je odluka da će se ovaj predmet spojiti na uskočki predmet Mamić 2. Kada se stvore svi zakonski uvijeti Mamiću će se suditi u odsutnosti. Prvo moramo dobiti formalna rješenja iz BIH da ga neće izlučiti, potom donijeti odluku da je nedostupan hrvatskom pravosuđu i tek onda da će mu se suditi u odsutnosti, kazao je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

OSTAJE U MEĐUGORJU Pravomoćna odluka Suda BiH: Mamić ne može biti izručen!

Podsjećamo, prema drugog optužnici koja je potvrđena u svibnju ove godine, Zdravka Mamića se tereti da je uz šestoricu suokrivljenika iz Dinama izvukao više od 200 milijuna kuna. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • porsche 05.10.2019.

    Pa to se radilo u svakom sportskom klubu koji je bio blokiran.... Te optužnice su smijurija sve od prve pa do koje već bude....

  • lale03348 04.10.2019.

    Moze biti i 103 optuznica protiv Mamica,,kad mu nista nemozete,on uziva u majcici bosni dok se dobro nakrao uRH,,a vi samo sudite,,dok se on dobro smije iz svih nas.

  • Mufić 04.10.2019.

    Njemu je najveća kazna što mora biti u BIH jer tamo je on nezanimljiv javnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare