Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Treća optužnica protiv Zdravka Mamića: Uzeo je 2,2 mil eura?

Potvrđena je i treća optužnica protiv Zdravka Mamića kojom ga se tereti da je u Klagenfurtu podigao 2,2 milijuna eura s računa Dinama kako bi ih iskoristio u osobne svrhe

Zdravko Mamić dolazi na Sud BiH, gdje će danas biti odlučeno da li će biti izručen u RH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
58 komentara

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku odlučilo je da se potvrđuje i treća optužnica Županijskog državnog odvjetništva Zagreb protiv Zdravka Mamića zbog zlouporabe položaja u gospodarskom poslovanju, a kojom ga se tereti da je s računa Dinama u Klagenfurtu, kojega je sam otvorio kao izvršni direktor kluba ali bez znanja klupskih čelnika, podigao 2,2 milijuna eura koje je trošio u privatne svrhe.

Prema dokazima koje je prikupio USKOK i prema optužnici riječ je o novcu kojega je Mamić prikupio od prodaje igrača, a za koji novac i račun NK Dinamo nije niti znao. Situacija postaje teža za Mamića jer optužno vijeće prihvatilo zahtjev optužbe da se u isti postupak spoje druga i treća optužnica protiv Mamića. U drugoj su optužnici, naime, na optuženičkoj klupi braća Mamić, Zoran i Zdravko, Damir Vrbanović te Nikky Artur Vuksan.

- U rješenju o potvrđivanju optužnice riješene su još dvije stvari, a to je da je odbijen prijedlog obrane da se izdvoje neki dokazi koji su prikupljeni tijekom istrage kao nezakoniti i donijela je odluka da će se ovaj predmet spojiti na uskočki predmet Mamić 2. Kada se stvore svi zakonski uvijeti Mamiću će se suditi u odsutnosti. Prvo moramo dobiti formalna rješenja iz BIH da ga neće izlučiti, potom donijeti odluku da je nedostupan hrvatskom pravosuđu i tek onda da će mu se suditi u odsutnosti, kazao je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

OSTAJE U MEĐUGORJU Pravomoćna odluka Suda BiH: Mamić ne može biti izručen!

Podsjećamo, prema drugog optužnici koja je potvrđena u svibnju ove godine, Zdravka Mamića se tereti da je uz šestoricu suokrivljenika iz Dinama izvukao više od 200 milijuna kuna. 


 
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message