To je to što me zanima!

Trump napao društvene mreže: 'Cenzurom uštukavaju milijune'

Divovi društvenih mreža ušutkavaju milijune. Ne smiju to činiti pa čak i ako to znači slušanje lažnih vijesti na CNN-u, čiji je rejting drastično pao, napisao je Trump na Twitteru
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump kritizirao je u petak društvene mreže, poručivši bez navođenja dokaza da cenzuriranjem ušutkavaju „milijune ljudi”.

Trump nije imenovao tvrtke. U utorak su Facebook, Twitter i Alphabet uklonili tisuće profila povezanih s navodnom iranskom propagandnom kampanjom, dok je Facebook onemogućio djelovanje još jedne kampanje za koju se tvrdilo da je povezana s Rusijom.

„Divovi društvenih mreža ušutkavaju milijune. Ne smiju to činiti pa čak i ako to znači slušanje lažnih vijesti na CNN-u, čiji je rejting drastično pao. Ljudi trebaju shvatiti što je stvarno, a što nije, ali bez cenzure!”, rekao je Trump.

Republikanski predsjednik proteklih je tjedana izrazio zabrinutost postupcima kompanija. U intervjuu za Reuters u ponedjeljak, Trump je rekao da je „izrazito opasno” za društvene mreže poput Twittera i Facebooka ušutkavanje glasova na svojim servisima.

TRUMPOV ODGOVOR: 'Ako me opozovu, tržišta će se srušiti, a svi će biti siromašni'

Američke obavještajne službe zaključile su da je Rusija pokušala utjecati na predsjedničke izbore 2016. hakiranjem i drugim akcijama, uključujući korištenje društvenih mreža u propagandnoj kampanji.

Trump je prošli tjedan kritizirao društvene mreže, navodeći bez dokaza da neidentificirane tvrtke „potpuno diskriminiraju republikanske i konzervativne glasove”.

OGLASIO SE TRUMP 'Moj jedini grijeh je što sam pobijedio nepoštenu Hillary'

Objave na Twitteru uslijedile su nakon što su Apple, You Tube  i Facebook uklonili dio sadržaja koji je objavio Infowars, web stranica koju vodi teoretičar zavjere Alex Jones. Jonesov profil na Twitteru je privremeno deaktiviran 15. kolovoza.

Predstavnici Twittera i Facebooka nisu odmah reagirali na Trumpove tvitove. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • keš 27.08.2018.

    U Srbiji je pon tom pitanju gore nego bilo gde. U Hrvatskoj, evo na primer ovde na 24 sataHr.mogu da pisem slobodno ono sto mislim, necui biti cenzurisan, dok kog nas u Srbistanu na primer nista ne mozes napisati na e KURIRU, BLICU, B92 net a da pritom ne budete cenzurisani od strane nazovi administratora koji objavljuje samo jedan od sto komentara, po kriterijumimu ako se njegovoj babi svidi.

  • intellectus 24.08.2018.

    Moglo bi se tvrditi i za medije. Pogledajte ovaj ........zašto i kako vas ušutkavaju, brišu mišljenja, označavaju kartama i odgovarajuće šalju u karantenu......s kojim pravom i namjerom? CENZURA, gora nego u NACI-s vrijeme.

  • LOLNeki 24.08.2018.

    Ne morate gledati daleko, evo vam 24 sata je jako sklon cenzurama. Probaj na kolumni Klauškog napisati komentar protivan njegovom mišljenju, odmah 1 dan bana. Čak je jedan puta za obljetnicu Oluje kada je bio pisao gluposti i doveo do ogromnog broja komentara, ne mogu reći točan postotak tada obrisani komentara od strane admina ali riječ je bila o barem trećini a bilo ih je nekoliko stotina sve skupa. Sjećam se, pročitam članak i ne mogu vjerovati kakve gluposti je taj novinar napisao i moram otići napisati komentar, kada ono gledam prva stranica komentara veliki broj obrisanih, btw. to su bili komentari sa najviše likeova, pogledam slijedeću stranicu ono isto tako, moj kasnije brisan isto tako, sjeverna Koreja je Švicarska za ovu slobodu govora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare