To je to što me zanima!

Trump ukrao znak Zvjezdanih staza? Oglasio se i Pentagon

Predsjednik Donald Trump otkrio je u poruci na Twitteru logo šestog roda oružanih snaga Sjedinjenih Država koji je sam osnovao. No sličnost sa znakom Zvjezdane flote iz Zvjezdanih staza je ogromna
Vidi originalni članak

Popularni znanstveno-fantastični serijal Zvjezdane staze, koji je nadahnjivao našu kulturu i naše tehnologije, sada je osumnjičen za širenje utjecaja na američku vojsku: logo novih Svemirskih snaga pokazan u petak podsjeća na znak Zvjezdane flote iz tog serijala.

Predsjednik Donald Trump otkrio je u poruci na Twitteru logo šestog roda oružanih snaga Sjedinjenih Država koji je sam osnovao. Logo je u obliku strelice usmjerene prema gore koja se izdiže iznad planeta a u pozadini su zvijezde.

Logo veoma podsjeća na znak Zvjezdane flote iz serijala koji je nastao 1966.

Sličnost je bila povod za zanimljive i duhovite komentare na društvenim mrežama, što je najvjerojatnije potaknulo Pentagon da objavi priopćenje.

"Simbol delta, glavni dio loga, počeo se koristiti u američkim zračnim snagama još 1942. i koristio se na oznakama svemirskih agencija od 1961.", ili pet godina prije nastanka Zvjezdanih staza, rekao je glasnogovornik američkog ministarstva obrane.

No, oglasio se i najslavniji kapetan - Kirk. Glumac William Shatner na Twitteru je postavio pitanje hoće li biti zbog ovoga i tužbi.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • max2017 26.01.2020.

    Stardrek.......

  • Illaminat 25.01.2020.

    Nitko nije ukrao znak Zvjezdanih staza - kad je znak Zvjezdanih staza inspiriran logom NASA-ine Apollo 11 misije.

  • Terminator T-850 25.01.2020.

    Pa oni će za 50 godina postati Stožer Zvjezdane Flote jer 2068. će biti prvi warp let (Cockhrane), oko 2100-te će biti već i warp 3 moguć.

Komentiraj...
Vidi sve komentare