To je to što me zanima!

Tuga u Novskoj: "Djeca još ni ne znaju da su ostala bez oca"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Radnik u pilani kraj Novske, Ivan Vizjak, smrtno je stradao na svom radnom mjestu, najvjerojatnije od strujnog udara. Za sobom je ostavio suprugu i dvoje male djece
Vidi originalni članak

Šokirani smo time što se dogodilo, Ivan kod nas radi četiri godine, no znamo se puno dulje. Nakon nesreće smo bili kod njegove obitelji i izrazili smo im sućut, rekli su iz pilane Quercus u Bročicama kraj Novske.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ivan Vizjak (31) iz Novske poginuo je u pilani u četvrtak oko 18 sati od strujnog udara. Srušio se na tlo kod radnog stroja oko 16 sati. Na mjesto nesreće odmah su došli djelatnici Hitne pomoći koji su nesretnog radnika pokušali reanimirati. Dva sata su se borili za njegov život, no onda su morali konstatirati smrt. Iza mladog radnika ostala je supruga s dvoje malodobne djece.

- Ne bih mogla ništa govoriti o nesreći koja nas je jako pogodila. Policija i nadležna inspekcija obavili su očevid i sa sobom odnijeli uređaje jer će se kriminalistička obrada nastaviti. Mogu samo reći da Ivan nije bio na svom radnome mjestu, bio je kod stroja za kojeg nije zadužen, priključio ga je na izvor električne energije i dirnuo nešto što nije smio. On po struci nije električar - rekla je jedna od dvije sestre direktorice u obiteljskoj pilani kojoj je vlasnik njihov otac Ante Mijić.

Na upravnoj zgradi pilane u petak je bila izvješena crna zastava, a pored ulazne ograde su zapaljeni lampioni. Strojevi su bili pogašeni, a radila je samo nužna proizvodnja, odnosno sušara. Inače, pilana radi elemente od bukve i jasena, uglavnom za izvoz.

TRAGEDIJA KRAJ NOVSKE Čekaju obdukciju: Zaposlenik pilane umro od strujnog udara?

Neslužbeno doznajemo da Vizjak prije nesreće nije bio sam, navodno je bio sa svojim kumom kojemu je išao pokazati stroj. Zašto je bio na drugom stroju i dirao to što inače ne dira te je li sve bilo zaštićeno prema propisima još se istražuje.

U obiteljskoj kući Brajčić u Novskoj, gdje je sa suprugom Jelenom i njihovih dvoje djece u dobi od sedam i četiri godine živio Ivan, velika je tuga.

'Bio je vrijedan, zet kakav se može poželjeti' 

- Bio je vrijedan i radišan, zet kakav se može poželjeti, i Bog uzima sebi one najbolje. Zajedno živimo osam godina, moja kći i Ivan imaju svoj kat kuće, tu su i moja unučad, jako nam je teško. Nikad se nismo posvađali - rekao je Ivica Brajčić, punac nesretnog Ivana.

Dodao je kako je njegova kći u velikom šoku zbog iznenadnog gubitka supruga te da nije bila sposobna razgovarati ni s policajcima.


OČEVID JE U TIJEKU U pilani blizu Novske poginuo radnik: Udarila ga je struja

- Djeca su još mala i ne razumiju što se dogodilo. U biti nitko od nas još nije svjestan tragedije koja nas je pogodila - pričao je vidno potreseni Brajčić.

Policija PU sisačko-moslavačka izvijestila je da je u četvrtak oko 16 sati u pilani djelatnik prilikom rukovanja transformatorom najvjerojatnije zbog strujnog udara smrtno stradao. Osim policije, očevid na mjestu nesreće obavili su inspektorica zaštite na radu i zamjenica općinske državne odvjetnice, koja je naložila obdukciju tijela, nakon koje će se znati što je točno bio uzrok smrti. Policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi daljnja kriminalistička istraživanja, s ciljem utvrđivanja okolnosti ovog nesretnog događaja.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • dvizjak 06.10.2022.

    nikakav stroj nije u pitanju nego stara mikrovalna pećnica

  • ankavidm 10.02.2019.

    Još jednom duboka sućut obitelji! U ovim potresnim trenucima za obitelj, prijatelje, poznanike, pa i nas djelatnike HMP osjećam potrebu odgovoriti pojedincima na ne primjerene komentare, možda iz neznanja , a rekla bih još više iz zlobe. HMP Novska došla je u najbržem mogućem vremenu, u trenutku poziva ulazili smo u Lipik, iz Filipovca, na mjesto nesreće došli smo za 16 min, od primitka poziva PDJ. Imali smo ispravan defibrilator, jer kako bih inače 3x defibrilirala. U vozilu bio i drugi defibrilator! Smrt se proglašava, u ovakovim situacijama, na kraju reanimacije, a ne u trenutku nastanka nesreće (ALS smjernice-europskoga udruženja za reanimatologiju!). Zahvaljujem i požrtvovnim kolegama pokojnika, koji su činili koliko je u njihovoj moći , do našega dolaska, pa i tijekom zaista duge reanimacije, koju zahtijeva narav ozljede, ali isto tako potreba i silna želja da pokojnika povratimo u život. Nemojmo biti zlobni i pisati ono što ne razumijemo, pljuvati po HMP, jer učinili smo svešto je bilo u našoj moći i u okolnostima tragedije. Obzirom na 27,5 god. staža, podosta uspješnih reanimacija, pa i u zadnjim mjesecima, morala sam ovaj komentar napisati! Sa poštovanjem,dr Vidmar-Klasan

  • Naiva_2 09.02.2019.

    Moja poznanica se u hotelu gdje radi gadno ozljedila ..išla je pomoć kolegicama i pao joj je stol na nogu ..nije dobila nikakvu odštetu jer to nije njeno radno mijesto .Strašno sad će oni prat ruke od odgovornosti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare