Obavijesti

News

Komentari 56

Tuga u Novskoj: "Djeca još ni ne znaju da su ostala bez oca"

Tuga u Novskoj: "Djeca još ni ne znaju da su ostala bez oca"
10

Radnik u pilani kraj Novske, Ivan Vizjak, smrtno je stradao na svom radnom mjestu, najvjerojatnije od strujnog udara. Za sobom je ostavio suprugu i dvoje male djece

VIDEO

Šokirani smo time što se dogodilo, Ivan kod nas radi četiri godine, no znamo se puno dulje. Nakon nesreće smo bili kod njegove obitelji i izrazili smo im sućut, rekli su iz pilane Quercus u Bročicama kraj Novske.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:02

Ivan Vizjak (31) iz Novske poginuo je u pilani u četvrtak oko 18 sati od strujnog udara. Srušio se na tlo kod radnog stroja oko 16 sati. Na mjesto nesreće odmah su došli djelatnici Hitne pomoći koji su nesretnog radnika pokušali reanimirati. Dva sata su se borili za njegov život, no onda su morali konstatirati smrt. Iza mladog radnika ostala je supruga s dvoje malodobne djece.

- Ne bih mogla ništa govoriti o nesreći koja nas je jako pogodila. Policija i nadležna inspekcija obavili su očevid i sa sobom odnijeli uređaje jer će se kriminalistička obrada nastaviti. Mogu samo reći da Ivan nije bio na svom radnome mjestu, bio je kod stroja za kojeg nije zadužen, priključio ga je na izvor električne energije i dirnuo nešto što nije smio. On po struci nije električar - rekla je jedna od dvije sestre direktorice u obiteljskoj pilani kojoj je vlasnik njihov otac Ante Mijić.

Na upravnoj zgradi pilane u petak je bila izvješena crna zastava, a pored ulazne ograde su zapaljeni lampioni. Strojevi su bili pogašeni, a radila je samo nužna proizvodnja, odnosno sušara. Inače, pilana radi elemente od bukve i jasena, uglavnom za izvoz.

Čekaju obdukciju: Zaposlenik pilane umro od strujnog udara?
Čekaju obdukciju: Zaposlenik pilane umro od strujnog udara?

Neslužbeno doznajemo da Vizjak prije nesreće nije bio sam, navodno je bio sa svojim kumom kojemu je išao pokazati stroj. Zašto je bio na drugom stroju i dirao to što inače ne dira te je li sve bilo zaštićeno prema propisima još se istražuje.

U obiteljskoj kući Brajčić u Novskoj, gdje je sa suprugom Jelenom i njihovih dvoje djece u dobi od sedam i četiri godine živio Ivan, velika je tuga.

'Bio je vrijedan, zet kakav se može poželjeti' 

- Bio je vrijedan i radišan, zet kakav se može poželjeti, i Bog uzima sebi one najbolje. Zajedno živimo osam godina, moja kći i Ivan imaju svoj kat kuće, tu su i moja unučad, jako nam je teško. Nikad se nismo posvađali - rekao je Ivica Brajčić, punac nesretnog Ivana.

Dodao je kako je njegova kći u velikom šoku zbog iznenadnog gubitka supruga te da nije bila sposobna razgovarati ni s policajcima.


U pilani blizu Novske poginuo radnik: Udarila ga je struja
U pilani blizu Novske poginuo radnik: Udarila ga je struja

- Djeca su još mala i ne razumiju što se dogodilo. U biti nitko od nas još nije svjestan tragedije koja nas je pogodila - pričao je vidno potreseni Brajčić.

Policija PU sisačko-moslavačka izvijestila je da je u četvrtak oko 16 sati u pilani djelatnik prilikom rukovanja transformatorom najvjerojatnije zbog strujnog udara smrtno stradao. Osim policije, očevid na mjestu nesreće obavili su inspektorica zaštite na radu i zamjenica općinske državne odvjetnice, koja je naložila obdukciju tijela, nakon koje će se znati što je točno bio uzrok smrti. Policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi daljnja kriminalistička istraživanja, s ciljem utvrđivanja okolnosti ovog nesretnog događaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.