To je to što me zanima!

Turisti iz Austrije: 'Pizza je 18 €, parking 40 €. Skuplji ste od nas'

Nije riječ o luksuznom odmoru u Švicarskoj već na nekoć jeftinoj destinaciji, Hrvatskoj, pišu austrijski mediji
Vidi originalni članak

Trenutno sam na odmoru u Hrvatskoj i ovdje je skuplje nego u Austriji, ispričala je Brigitte za Kronen Zeitung. Ona je odlučila ljeto provesti u Hrvatskoj umjesto Austrije, a najviše od svega šokirale su je cijene.

Austrijski medij je tako naveo i cijene s kojima se susreću turisti. Maslac košta  4,50 eura, pizza za 18 eura i parking za 40 eura. Nije riječ o luksuznom odmoru u Švicarskoj već na nekoć jeftinoj destinaciji, Hrvatskoj.

PORASLE CIJENE ‘Ova turistička sezona neće biti idilična! Gosti nisu euforični, a otkrivamo najveće gubitnike...'

Dodaju kako su cijene skočile od 1. siječnja 2023. u nebo otkako je uveden euro. 

Ima nešto i što veseli turiste, a to je nedostatak provjere na granici. 

- Ono čemu se manje vesele: uvođenjem eura skočile su cijene  svemu! - piše Kronen Zeitung.

Bune se radi cijena na obali

Podsjetimo, puno prašine je podignula i Tiktokerica koja se požalila na cijene na Hvaru. U posljednjem videu koji je objavila na toj društvenoj mreži ispričala je kako je zadnji put na Hvaru bila prije četiri godine. Sad kad se ponovo vratila, šokirala se višim cijenama.

- Ležaljka 40 eura?! - zavapila je.

Mnogi su je u komentarima podržali i napisali da su cijene stvarno previsoke. Ipak, bilo je onih koji su i kritizirali.

STRANCI SE ŽALE NA CIJENE 'Bila sam prije četiri godine na Hvaru i sad opet, pa kakve su ovo cijene? Ležaljka 40 eura?!'

- Pa dobro, što očekuje, zna gdje je došla, u skupi bar - odbrusio joj je jedan lokalac.

- Najsunčaniji otok u Hrvatskoj - tako ga nazivaju. Hvar svake godine privuče pažnju na tisuće turista, a cijene su otišle u nebesa. Prosječna Hrvatska četveročlana obitelj teško da si može priuštiti izlet na Hvar, a ne nekoliko dana odmora. Cijena običnog komada pizze u pekarnici penje se i do 5 eura, dok za pizzu u nekom od restorana morate izdvojiti oko 15 eura. Suncobran i ležaljke na plaži poseban su luksuz, a cijene se penju čak do 40 eura po ležaljci. Ako se želite malo opustiti u vrućim ljetnim noćima, pripremite dobro i novčanik jer cijene alkoholnih pića idu od 10 eura prema gore - priča nam jedna Splićanka koja često poslom putuje na Hvar.

Cijene na obali su razbjesnile i naše čitatelje koji su ljetovali u Rovinju.

- Evo vidite, 130 eura za ležaljke i suncobran. Previše... - priča čitatelj.

 

Idi na 24sata

Komentari 303

  • Maric Ivo 02.07.2023.

    Nas karakter i naši poslodavci zato i imamo toliki broj koji su otišli vani raditi.Oni bih preko noći do bogatstva a radniku ona stvar u guzicu.A sad kao daju ili plaćaju više ali malo kasno jel mnogi koji su sada vani neće ni u snu nazad.Zar i nije i od Boga pomoći svome ali ne,pohlepa i da ja samo imam je odlika 85%naših gazda tj.neljudi.

  • Dory Ri.. 02.07.2023.

    teba sve propast i nestati... takve drzave i drzavice nisu trebale ni nastati..neka zavlada i gospodari onaj koji zna vladati a ne lopovi...

  • likalnik 01.07.2023.

    Ja ove lete sve vozim sa sobom 🤗 U Tommy pem samo po kruh.

Komentiraj...
Vidi sve komentare