To je to što me zanima!

Sloković: Presuda se ne smije temeljiti na Ježićevu iskazu

Ivo Sanader danas nije na sudu jer se oporavlja od operacije koljena, a s iznošenjem završnih riječi na suđenju INA-MOl prvi su počeli tužitelji
Vidi originalni članak

Zamjenik ravnateljice Uskoka Tonči Petković u završnim riječima u predmetu Ina-MOL rekao je kako smatra kako je u potpunosti dokazano da su Zsolt Hernadi i Ivo Sanader počinili kaznena djela i to na način kako im je optužnicom stavljeno na teret.

Sanader danas nije na sudu jer se oporavlja od operacije koljena.

Odvjetnica Ive Sanadera Jadranka Sloković rekla je kako je u ponovljenom suđenju još drastičnije nego tijekom prvog suđenja narušeno pravo na pravično suđenje.

- Nije mu omogućeno očitovanje o optužnici niti iznijeti obranu. Nezakonito mu je onemogućeno da se brani i sudjeluje u raspravi jer se nije sam doveo u zdravstveno stanje da je morao ići na operaciju koljena. Riječ je o bolesti koja je trajala 10 godina. Stoga je krajnje ciničan stav suda da je inzistiranje Sanadera na operativnom zahvatu, koji nije bio nužan i hitan po mišljenju suda, bio usmjeren na opstrukciju sudskog postupka. Tim više što zastara u odnosu na njega nastupa tek 30. listopada 2028. - obrazložila je Sloković.

Dodala je kako se eventualna osuđujuća presuda ni u kojem slučaju ne smije temeljiti na iskazu Roberta Ježića.

- Njegov iskaz je neistinit, nedosljedan, nekonzistentan i u kontradiktornosti s drugim iskazima svjedoka. Također Uskok nije odgovorio postoji li dogovor između Ježića i Uskoka s obzirom na ulogu koju je Ježić imao, a kazneni postupak protiv njega nije pokrenut- rekla je Sloković.

Podsjetimo, ponovljeno suđenje Sanaderu i Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada 2018. godine, a Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen. 

Osim za primanje 10 milijuna eura mita, kako bi Mađarima prepustio upravljačka prava u Ini, bivši premijer je optužen i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Uskoro više

Idi na 24sata

Komentari 16

  • wooly 20.12.2019.

    Pitam se kak bi se ovakav ugledni gospodin provel u Rusiji ili Kini?

  • bcelija 19.12.2019.

    Presuda bi se trebala temeljiti na Sanaderovom iskazu! Jedino poštenoććć1 Jel' da Slokovićka?????

  • mala vatra 19.12.2019.

    Opet farsa od suđenja koja zabavlja narod..

Komentiraj...
Vidi sve komentare