Obavijesti

News

Komentari 16

Sloković: Presuda se ne smije temeljiti na Ježićevu iskazu

Sloković: Presuda se ne smije temeljiti na Ježićevu iskazu
1

Ivo Sanader danas nije na sudu jer se oporavlja od operacije koljena, a s iznošenjem završnih riječi na suđenju INA-MOl prvi su počeli tužitelji

VIDEO

Zamjenik ravnateljice Uskoka Tonči Petković u završnim riječima u predmetu Ina-MOL rekao je kako smatra kako je u potpunosti dokazano da su Zsolt Hernadi i Ivo Sanader počinili kaznena djela i to na način kako im je optužnicom stavljeno na teret.

Sanader danas nije na sudu jer se oporavlja od operacije koljena.

Odvjetnica Ive Sanadera Jadranka Sloković rekla je kako je u ponovljenom suđenju još drastičnije nego tijekom prvog suđenja narušeno pravo na pravično suđenje.

- Nije mu omogućeno očitovanje o optužnici niti iznijeti obranu. Nezakonito mu je onemogućeno da se brani i sudjeluje u raspravi jer se nije sam doveo u zdravstveno stanje da je morao ići na operaciju koljena. Riječ je o bolesti koja je trajala 10 godina. Stoga je krajnje ciničan stav suda da je inzistiranje Sanadera na operativnom zahvatu, koji nije bio nužan i hitan po mišljenju suda, bio usmjeren na opstrukciju sudskog postupka. Tim više što zastara u odnosu na njega nastupa tek 30. listopada 2028. - obrazložila je Sloković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodala je kako se eventualna osuđujuća presuda ni u kojem slučaju ne smije temeljiti na iskazu Roberta Ježića.

- Njegov iskaz je neistinit, nedosljedan, nekonzistentan i u kontradiktornosti s drugim iskazima svjedoka. Također Uskok nije odgovorio postoji li dogovor između Ježića i Uskoka s obzirom na ulogu koju je Ježić imao, a kazneni postupak protiv njega nije pokrenut- rekla je Sloković.

Podsjetimo, ponovljeno suđenje Sanaderu i Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada 2018. godine, a Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen. 

Osim za primanje 10 milijuna eura mita, kako bi Mađarima prepustio upravljačka prava u Ini, bivši premijer je optužen i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Uskoro više

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.