To je to što me zanima!

'Tvrdoglavo i štetno se članove HDZ-a prisiljava na ratifikaciju'

U potpisu se ističe da su "suglasni": Zdenka Babić Petričević, Ante Beljo, Zdravko Gavran, Hrvoje Hitrec, Perica Jurič, Jure Ivančić, Neven Jurica, Nediljko Matić, Milan Kovač, Božo Medić
Vidi originalni članak

Javni poziv vodstvu Hrvatske demokratske zajednice "na poštovanje volje hrvatskih građana i članova HDZ-a" te da, kako se kaže, "odustane od nepotrebnog prisiljavanja na potvrđivanje Istanbulske konvencije" uputila je u subotu skupina istaknutih članova HDZ-a i bivših dužnosnika.

RASKOL ZBOG KONVENCIJE Plenković: Nema potrebe za referendumom unutar HDZ-a

 Potpisnici ovoga teksta u jednom su se trenutku hrvatske povijesti odazvali pozivu dr. Franje Tuđmana i stvorili Hrvatsku demokratsku zajednicu kao pokret i stranku posvećenu uspostavi samostalne države, obrani nacionalnih interesa te identitetu i samosvojnosti hrvatskoga naroda, kaže se u pozivu i dodaje da je HDZ tada "artikulirao i provodio političku volju velike većine Hrvatica i Hrvata, stvaran na vrijednostima koje spajaju a ne razjedinjuju".

IVANA MALETIĆ: Ratifikacija Konvencije nije bila HDZ-ovo predizborno obećanje

 Danas smo svjedoci pokušaja da se tvrdoglavo, štetno i nepotrebno prisiljava članstvo HDZ-a, kao i građane u cjelini, na prihvaćanje Istanbulske konvencije koja u nekim odredbama nameće društvu ideje protivne naravi, prirodnim zakonima i zdravom razumu, kaže se u pozivu.

 Držimo također da se na taj način odvlači pozornost s krupnih pitanja unutarnje i vanjske politike, zanemaruje obračun s megastrukturom duboke države, demografskim problemom i rješavanjem statusa hrvatskoga naroda u BiH, kaže se u tekstu dostavljenom Hinu i poziva aktualno vodstvo HDZ-a da "ne iskrivljuje i ne iznevjeruje prirodu i svrhu Hrvatske demokratske zajednice kao političkog oslonca najvećega dijela hrvatskoga naroda".

PLENKOVIĆEVA INTERPRETACIJA Istanbulsku usvajaju uz izjavu: 'Ne sadrži rodnu ideologiju...'

 U potpisu se ističe da su "suglasni": Zdenka Babić Petričević, Ante Beljo, Zdravko Gavran, Hrvoje Hitrec, Perica Jurič, Jure Ivančić, Neven Jurica, Nediljko Matić, Milan Kovač, Božo Medić, Stjepan Tuđman, Ivanka Zorić i Miljenko Žagar.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • ivankapas 20.03.2018.

    G Plenkovic sve je vise vidljivo da vi niste demokrat, vec vrlo veliki oportonist. Sve vise postajete vrba rakita, vrlo savitljivi prilagodiv situacijama , ali samo za maksimalnu vlastitu promidzbu.Poceli ste se u HDZ-u ponasati kao mali Napoleon . Uskracujete i prijetite clanovima i sabornicima ,poruku da moraju glasati za IK i da vi jedino pravilno iscitavate tekst iz IK. G plenkovicu posluhnite bilo naroda, dozvolite glasovanje u saboru po savjesti sabornika odbacite partijski diktat. Narod se protivi toj konvenciji, jer je u sustini uperena protiv obitelji i stetna. Koristi samo nevladinim udrugama i paralelnim politickim strankama. Ako imate mudrosti postupiti cete mudro, ili vas na dolazecim izborima ceka racun u kojem ce glasiti: No passaram!

  • purgerica prva 19.03.2018.

    Ide Plenkač ravno u ponor! I neka. Nek ide, u EU!

  • opussave 18.03.2018.

    Dolje HDZ.

Komentiraj...
Vidi sve komentare