To je to što me zanima!

'U Bosni i Hercegovini sam princ, a u Hrvatskoj nisam'

Marko Bilandžija (44) je prije sedam godina otišao u Njemačku. Oženio je princezu i postao princ. No u Hrvatskoj mu ne dozvoljavaju da upiše titulu
Vidi originalni članak

Kada je prije sedam godina otišao u Njemačku autostopom trbuhom za kruhom, Marko Bilandžija (44) iz Vuke kraj Osijeka nije ni slutio da će se u domovinu vratiti kao princ u novome Mercedesu kabrioletu. Sad se zove Marko Prinz zu Schoenaich Carolath i priznati je vlasnik titule 900 godina stare njemačke loze Carolath. Stekao ju je ženidbom princeze Gabriele Christine zu Scoenaich Carolath. Ona je titulu dobila u braku s pravim princom. Od njega se razvela.
- U Njemačkoj je normalno da muškarac uzme ženino prezime - kaže Marko, koji je odmah dobio i sve njemačke dokumente s upisanom titulom princa, zbog čega ga, kaže, u Njemačkoj više poštuju.
- Htio sam i hrvatske dokumente prebaciti na novo ime. Ne daju mi da upišem titulu jer kažu da Hrvatska nikad nije imala prinčeve, pa neće ni sada - kaže Marko, koji je nove dokumente napravio i u Bosni, gdje je rođen. Tamo nije imao problema oko upisa titule jer Bosna priznaje prinčeve svih zemalja.
U selu ga, kaže, ne zezaju zbog titule princa, nego su ljubomorni i pakosni. Uređuje noćni klub koji će uskoro otvoriti, a koji je nazvao Prinz. Unutrašnjost je oslikao dvorcima i imanjem obitelji čiju titulu nosi. Želja mu je, kaže, u Vuki sagraditi pravi dvorac, prema vlastitom nacrtu, ali to će kada skupi još novca. U Njemačkoj radi kod privatnika građevinara. U Hrvatskoj ima tri sina s tri žene. S princezom Gabrielom Christine još nema djece.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • anacrus 08.02.2012.

    Nevjerovatno kako smo mi narod sa predrasrudama, sve mi znamo samo sebi ne. Odakle kome pravo bilo koga na takav nacin izrugivati? Suditi o nekome mozemo samo ako ga poznajemo i sa sopstvenim iskustvom. Sory, niste za grupnjak, nitko od vas, zivite u tami i mislite da je to vrhunac svega sto mozete uspjeti. Istina, zavist se mora zaraditi, sazaljenja ima besplatno. Ko to prica o seljacima, ko to prica o prezimenima, pa nije li to zalosno da se jos uvijek podrazumijeva da zena uzima muzevo prezime, vau za emancipaciju, kakve vi probleme imati, pa bolje vam je da se pobrinete za probelme u svojoj kuci. Da ne pricam o tome sto se govori u nasoj lijepoj o homoseksualcima, pa mi smo primitivan narod pod vjecitim uticajem turcizma i katolicke crkve. ah ja Plemice smo mi i te kako imali, jel itko od vas citao gricku vjesticu. Na kraju, zasto se uci skola, da nesto uspijemo, pa ipak vecina dudla veslo, samo oni koji su sposobni, a to nema vezu sa skolom, vjerujte mi, uspijevaju u zivotu. Toliko za sada, manite se praznih prica i probudite se moji uspavani Hrvati, vi zelite u Europu!!!

  • melapa 12.10.2009.

    hajd barem mi sad u bosni imamo i princa a vi nemate

  • teuta 12.10.2009.

    a moj krkane fakat si princ-budala

Komentiraj...
Vidi sve komentare