News

Komentari 43

'U Bosni i Hercegovini sam princ, a u Hrvatskoj nisam'

'U Bosni i Hercegovini sam princ, a u Hrvatskoj nisam'

Marko Bilandžija (44) je prije sedam godina otišao u Njemačku. Oženio je princezu i postao princ. No u Hrvatskoj mu ne dozvoljavaju da upiše titulu

Kada je prije sedam godina otišao u Njemačku autostopom trbuhom za kruhom, Marko Bilandžija (44) iz Vuke kraj Osijeka nije ni slutio da će se u domovinu vratiti kao princ u novome Mercedesu kabrioletu. Sad se zove Marko Prinz zu Schoenaich Carolath i priznati je vlasnik titule 900 godina stare njemačke loze Carolath. Stekao ju je ženidbom princeze Gabriele Christine zu Scoenaich Carolath. Ona je titulu dobila u braku s pravim princom. Od njega se razvela.
- U Njemačkoj je normalno da muškarac uzme ženino prezime - kaže Marko, koji je odmah dobio i sve njemačke dokumente s upisanom titulom princa, zbog čega ga, kaže, u Njemačkoj više poštuju.
- Htio sam i hrvatske dokumente prebaciti na novo ime. Ne daju mi da upišem titulu jer kažu da Hrvatska nikad nije imala prinčeve, pa neće ni sada - kaže Marko, koji je nove dokumente napravio i u Bosni, gdje je rođen. Tamo nije imao problema oko upisa titule jer Bosna priznaje prinčeve svih zemalja.
U selu ga, kaže, ne zezaju zbog titule princa, nego su ljubomorni i pakosni. Uređuje noćni klub koji će uskoro otvoriti, a koji je nazvao Prinz. Unutrašnjost je oslikao dvorcima i imanjem obitelji čiju titulu nosi. Želja mu je, kaže, u Vuki sagraditi pravi dvorac, prema vlastitom nacrtu, ali to će kada skupi još novca. U Njemačkoj radi kod privatnika građevinara. U Hrvatskoj ima tri sina s tri žene. S princezom Gabrielom Christine još nema djece.

Najčitaniji članci