To je to što me zanima!

U češkom nacionalnom parku požar gasi 900 vatrogasaca

Broj vatrogasaca koji se bore da suzbiju šumski požar u nacionalnom parku Češka Švicarska u Češkoj, koji plamti već danima, narastao je sa 150 na 900, prema navodima hitnih službi
Vidi originalni članak

"Naš cilj je smanjiti zahvaćeno područje što je više moguće", rekao je glasnogovornik javnoj televiziji CT o požaru, koji trenutno zahvaća 1000 hektara zemlje.

Nacionalni park Češka Švicarska nalazi se blizu granice s Njemačkom, gdje također plamti požar, koji se prebacio preko granice.

UTVRĐUJU UZROK POŽARA Božinović nakon tragične smrti vatrogasca: 'Goran je poginuo kao heroj, ovo je tužan dan'

Požar još uvijek nije pod kontrolom ni tjedan dana nakon što je izbio. Među problematična područja spada takozvana Duboka dolina i litice iznad pograničnog grada Hrensko, rekao je glasnogovornik.

Na češkoj strani, u pripravnosti se nalazi oko 250 vatrogasnih vozila, kao i šest helikoptera i pet kanadera.

TREĆI TOPLINSKI VAL U požaru u Francuskoj izgorjelo 250 hektara borove šume, ozlijeđeno četvero vatrogasaca

Dobre vijesti dočekalo je gotovo 100 stanovnika općine Vysoka Lipa, koji su bili odvedeni na sigurno nakon što se plamen približio njihovim domovima. Mogli su se vratiti svojim kućama.

U Hrenskom raste zabrinutost da bi ljetna turistička sezona mogla biti izgubljena. Uobičajeno svake godine oko 400 tisuća ljudi posjećuje stjenoviti klanac Kamenice.

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Smik 01.08.2022.

    Turiste možemo mi preuzeti ima capaciteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare