News

Komentari 37

Božinović nakon tragične smrti vatrogasca: 'Goran je poginuo kao heroj, ovo je tužan dan'

Božinović nakon tragične smrti vatrogasca: 'Goran je poginuo kao heroj, ovo je tužan dan'

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je vatrogasac Goran Komlenac poginuo kao heroj te da je teško pronaći profesiju koja je "toliko humana i toliko opasna"

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković obratili su se javnosti ispred zgrade JVP Dubrovački vatrogasci čiji je član poginuo u nedjelju gaseći požar

Goran Komlenac (42) bio je pripadnik postrojbe JVP Dubrovački vatrogasci koja je sudjelovala u spašavanju kuća u selu Ljubač, a potom gašenju guste borove šume na predjelu prema Orašcu i Zatonu. Od njega su se putem društvenih mreža oprostili brojni vatrogasci diljem Hrvatske. 

'Poginuo je kao heroj' 

- Radi se o opasnom poslu - rekao je Božinović i dodao kako vatrogasac nikada ne može biti siguran kada ide na intervenciju. 

- Poginuo je kao heroj, teško je naći profesiju koja je toliko humana i toliko opasna - rekao je, prenosi Dnevnik.hr

Ministar je poručio kako se dosta toga mijenja kroz klimatske promjene te da je borba s vatrom ovog ljeta svakodnevna. 

- Naš je sustav prepoznat kao jedan od najefikasnijih, međutim i mi, kao i drugi u Europi i svijetu, moramo se stalno prilagođavati novim okolnostima. Ovo je jedan tužan dan - rekao je. 

Pohvalio je vatrogasce koji su okružili požar u vrlo kratkom vremenu. 

- Odradili su sjajan posao i zato kada govorimo o kvaliteti vatrogasaca ne govorimo floskule. Dokazuju se iz dana u dan. Dokazuju se i danas - poručio je. 

Policija je obavila očevid 

Božinović je rekao i da vatrogasci imaju dobru opremu te da to mogu potvrditi i sami vatrogasci te dodao kako ne bi bilo toliko turista u Hrvatskoj da se ne osjećaju sigurno. 

Policija je obavila očevid požara, a Božinović je istaknuo kako trenutno rade na utvrđivanju uzroka te da se utvrđuje i kako je došlo do stradavanja vatrogasca. Naložena je i obdukcija. 

- Najčešće na požarištima izgori sve što je dokaz, ali policija ima metode - rekao je. 

Najčitaniji članci