To je to što me zanima!

U Dubrovniku ostaje zabrana: E-propusnice i dalje potrebne

U slučaju podnošenja prijedloga Županijskog stožera o ukidanju zabrane napuštanja mjesta prebivališta javnost će biti pravovremeno obaviještena, priopćili su. E-propusnice u DNŽ će i dalje biti potrebne
Vidi originalni članak

Od ponoći sa subote na nedjelju 18./19. travnja na snagu stupa nova odluka Stožera civilne zaštite o mjeri zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Jedna je od pet odluka donesenih u subotu.

ŠTO, KAKO, GDJE, KADA? Ministar Božinović detaljno je objasnio novo popuštanje mjera

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njome će se omogućiti kretanje građanima unutar županije bez e-propusnice, no čini se da neki nisu spremni na takvu promjenu.

Takav prijedlog za područje Dubrovačko-neretvanske županije nije donesen što znači da su e-propusnice i dalje potrebne. U slučaju podnošenja prijedloga Županijskog stožera o ukidanju zabrane napuštanja mjesta prebivališta javnost će biti pravovremeno obaviještena, priopćili su.

U Dubrovniku je danas bilo četiri nova slučaja oboljelih zdravstvenih djelatnika, a ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Marijo Bekić upozorio je na pojavu prešućivanja simptoma kod pacijenata koji stižu u bolnicu.

- Kažu nam da nemaju temperaturu, a onda im izmjerimo 38,5. Nemoguće je da se takva promjena dogodi unutar sat vremena. Zaniječu i druge simptome - rekao je Bekić.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • bozetesacuvaj 19.04.2020.

    I vrijeme je bilo da "nesto" zablokira Dubrovnik jer stajanje na stradunu uz kavu je kostalo 50 kn i vrtili su ocima kad je netko domaci sjeo na terasu. Bit ce dobri i domaci ove sezone.

  • 18.04.2020.

    Danas u Dubrovniku covjek, skupa sa svojom zenom, ukrca 10-11 djece (svi su bili istih ili slicnih godina) na barku i sve ih odvede na kupanje na Bellvedere. Sve dok ima takvih ljudi koji pustaju svoju djecu u takvom broju na barku duzine 4 metra da se druze i ugrozavaju jedni druge, ne treba nam ni ukinutu mjere zabrane.

  • 18.04.2020.

    Ovo je sve totalno rasulo, ne znaju više sto bi i kako... Hoce li ukinuti neke mjere ili nece, trebaju li propusnice za promet unutar županije ili ne... Luda kuca

Komentiraj...
Vidi sve komentare