To je to što me zanima!

Nova promjena vremena: Već od sutra toplije, u petak 26°C!

Najviša dnevna temperatura na kopnu od 12 do 16, duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 18 do 22 Celzijevih stupnjeva
Vidi originalni članak

Djelomice sunčano, a s jugozapada postupan porast naoblake, prognoza je za srijedu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Od sredine dana na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorju mjestimice kiša, a navečer je moguća i drugdje.Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar većinom slab, poslijepodne ponegdje umjeren južni i jugoistočni.

 

Na moru prijepodne bura u slabljenju, zatim će zapuhati jugo i jačati.

Najviša dnevna temperatura na kopnu od 12 do 16, duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 18 do 22 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku slijedi detaljnija, HRT-ova prognoza, za srijedu i nadolazeće dane.

- U srijedu u istočnim hrvatskim područjima većinom sunčano, ujutro ponegdje s maglom, te podjednako hladno kao u utorak, a ni danju neće biti velike razlike, uglavnom oko 15 °C. U drugom dijelu dana zapuhat će mjestimice umjeren jugoistočnjak- prognozirao je Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

STIŽE PRAVA JESEN FOTO Sredina je listopada, a na Bačvicama se kupaju! No neće još dugo. U nedjelju promjena

U središnjoj Hrvatskoj popodne će puhati slab i umjereni južni vjetar, a vrijeme će biti djelomice sunčano. U jutarnjim i prijepodnevnim satima mjestimice magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura kretat će se od 0 do 4 °C, a danju će porasti do vrijednosti između 13 i 15 °C.

U gorju temperatura od 12 do 15 °C, a na sjevernom Jadranu između 17 i 20 °C. Više oblaka bit će u drugom dijelu dana, pri čemu navečer i u noći treba računati na mjestimičnu kišu. Na obali i otocima ujutro će puhati slaba i umjerena bura, sredinom dana jugozapadnjak, a poslijepodne će okrenuti na jugo. 

UDARIT ĆE NAS JUŽINA Temperaturna klackalica: Tko će čistiti snijeg po ovoj vrućini? U petak će biti čak 26 stupnjeva

Jugo će potkraj dana puhati i u Dalmaciji. Prije toga jugozapadni vjetar, a ujutro i bura. Uz to, djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, a potkraj dana jače naoblačenje, samo rijetko moguće i malo kiše. Najviša temperatura zraka bit će između 18 i 22 °C.

Na jugu Hrvtaske će u prvom dijelu srijede biti većinom sunčano pa poslijepodne i navečer porast naoblake. Nakon jutarnje slabe do umjerene bure zapuhat će jugozapadnjak, a potkraj dana jugo.

U nastavku tjedna južina i zatopljenje

- Od četvrtka na kopnu zamjetno toplije. No, bit će promjenjivo povremeno uz kišu, u četvrtak i petak uglavnom u krajevima uz Jadran, a u subotu i drugdje. Puhat će umjeren, ponegdje i jak jugozapadnjak.

- Na Jadranu temperatura zraka u porastu zbog juga, koje osobito u petak mjestimice može biti i olujno. U subotu će postupno okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Bit će promjenjivo oblačno, ponegdje i pretežno oblačno, uz kišu u četvrtak na sjevernom dijelu, a od petka i drugdje. Pritom može biti i pljuskova s grmljavinom, a osobito u subotu i veće količine kiše.

A ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • beluga48 18.10.2023.

    pa je i toplo kad špricaju sa avionima i ta crta na nebu stoji cjeli dan i onda se pitamo šta je toplo to su chemtrails..

  • milokliz22cm 18.10.2023.

    toj slika

Komentiraj...
Vidi sve komentare