To je to što me zanima!

U isušenom jezeru pronašli dio shuttlea 8 god. nakon nesreće

Iz Kennedy Space Centra potvrdili su kako je pronađena sfera bila dio space shuttlea Columbia. U nesreći 1. veljače 2003. poginulo je sedmero astronauta
Vidi originalni članak

Komad krhotine sa space shutllea Columbia pronađen je u jezeru u Teksasu osam godina nakon nesreće, piše Daily Mail. Policija u Nacodochesu NASA-i je prijavila pronalazak kugle koja u promjeru mjeri 1,2 metra. Kugla je pala u jezero, a otkrivena je nakon što se povukla voda. 

Više od 84.000 komadića krhotina iz Columbije zasulo je države Teksas i Louisianu nakon što se letjelica raspala 1. veljače 2003. nekoliko minuta prije nego što je trebala sletjeti u Kennedy Space Centre na Floridi. 

Tada je poginulo sedmero astronauta. Uzrok nesreće je ponovni ulazak shuttlea u atmosferu kada su vrući plinovi probili rupu na jednom od krila koja je nastala još 16 dana ranije. Nakon istrage suspendirano je dvoje zaposlenika, a i ubrzana je odluka da se prekine space shuttle program.

Milijuni ljudi su pred televizijskim ekranima s užasom pratili kako se shuttle raspada u dimu i krhotinama i nevjerojatnom brzinom juri prema Zemlji sa 62 kilometra visine. Stanovnici Teksasa čuli su i probijanje zvučnog zida  te osjetili udarni val nakon raspada. 

NASA je potvrdila da je pronađena kugla jedan od dijelova space shuttlea. 

- Potvrdili smo da je sfera jedan od 16 tankova koji su letjeli s Columbijom. Definitivno je naša - rekla je Lisa Malone, direktorica odnosa s javnošću za Kennedy Space Centre. Do danas je pronađeno oko 40 posto dijelova raspadnute Columbije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vragmali1 03.08.2011.

    na drugoj snimci izgleda ko da ga je apache skinuo....

  • scratcher 03.08.2011.

    covjece...dobro da je palo u jezero...zamisli seces se ulicom i to ti padne ispred nosa ...ili jos gore na tebe :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare