To je to što me zanima!

U Jeruzalemu molile sve vjere za konačan kraj pošasti korone

PRVI PUT U POVIJESTI Predstavnici različitih religija zajedno su molili u Jeruzalemu za kraj pošasti izazvane korona virusom. Prvi put se održalo nešto takvo, a prijenos molitve bio je i putem videoprijenosa uživo
Vidi originalni članak

Trenuci krize uzrokovane pandemijom korona virusa pokazali su nevjerojatno zajedništvo onda kada je to potrebno. U skladu i jedinstvu lideri svih vjera održali su zajedničku molitvu u Jeruzalemu te na taj način zatražili što skoriji kraj pošasti koja je pogodila svijet.

Izraelski lideri svih religija sastali su se u hotelu Kralja Davida pa su vrhovni rabini zajedno s predstavnicima kršćanske i muslimanske vjere na tri jezika - hebrejskom, arapskom i engleskom - molili za sve ljude svijeta.

- Stotine tisuća ljudi je umrlo, milijuni su oboljeli. Spasi nas, molimo Ti se, Gospode. Tebi se molimo, Gospode, za prosperitet i blagostanje. Pruži nam ozdravljenje svih oboljelih, spriječi ovu pošast na Svojemu svijetu - molili su u isti glas.

U zajedničkoj molitvi sudjelovali su rabini Yitzhak Yosef i David Lau; predstavnik grčke pravoslavne crkve Jeruzalema, njegovo blaženstvo Teofil III; katolički nadbiskup, trenutni apostolski upravitelj latinskoga jeruzalemskog patrijarhata Pierbattista Pizzaballa; imam Sheikh Gamal el Ubra; imam Sheikh Agel Al-Atrash i duhovni vođa Druza Sheikh Mowafaq Tarif.

Prijenos cijelog događaja bio je dostupan i putem live video prijenosa:

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 14.05.2020.

    Svee religije zakonom zabranit zbog mogucnost8 zatupljivanja ljudi!!!

  • floydri 14.05.2020.

    Ujedinjeni u praznovjerju. 21.stoljeće, da ne povjeruješ!

  • GOVORIM-istinu 14.05.2020.

    Dobro kaže Svemogući Bog u Bibliji Izraelcima, a danas i ovim licemjerima - "Ne slušam vas dok se molite, jer ruke su vam pune krvi". No nije njihovo odurno ponašanje i nepoštivanje Jahvine volje jedini uzrok što se molitve ni ne slušaju, a kamoli ispunjavaju - oni se ni ne mole Bogu u skladu sa njegovom voljom. Kada je Isus svojim prvim učenicima, apostolima, objašnjavao kako će se kao kršćani moliti Jahvi Bogu (Ocu), rekao im je da će se molitve upućivati jedino samome Svemogućem Bogu Jahvi, a ne njemu (Isusu) pa da on te molitve prosljeđuje Jahvi Bogu, a uveo je i jednu važnu promjenu - na kraju molitve upućene Jahvi, trebalo je pokazati cjenjenje prema Isusu Kristu, njegovom zastupniku na zemlji, koji je umro za sve ljude da bi se mogli spasiti (platio je Bogu otkupnu žrtvu, koja je pokrila grijehe svih onih koji vjeruju u Jahvu i Krista Isusa) i da bi im Jahve Bog mogao zauvjek izbrisati grijehe, te su na taj način postali - moralno i duhovno čisti i pravedni u Božjim očima. Taj uvjet ne ispunjava nitko od ovih religija koje su upućivale molitvu, ŽIDOVI ne priznaju Isusa kao Krista poslanog od Boga, MUSLIMANI ne priznaju također Isusa kao najvišeg do samog Boga Jahve, oni čak ne priznaju da je Isus umro žrtvenom smrću i uskrsnuo treći dan nakon toga i zato se spore sa kršćanima, KRŠĆANI ovdje prisutni ne obožavaju samo Jahvu kao jedinoga Svemogućeg Boga - nego od 4 st.n.e. za Svemogućeg Boga smatraju Sveto Trojstvo (Jahve + Isus + Sveti Duh).

Komentiraj...
Vidi sve komentare