News

Komentari 17

U Jeruzalemu molile sve vjere za konačan kraj pošasti korone

U Jeruzalemu molile sve vjere za konačan kraj pošasti korone

PRVI PUT U POVIJESTI Predstavnici različitih religija zajedno su molili u Jeruzalemu za kraj pošasti izazvane korona virusom. Prvi put se održalo nešto takvo, a prijenos molitve bio je i putem videoprijenosa uživo

Trenuci krize uzrokovane pandemijom korona virusa pokazali su nevjerojatno zajedništvo onda kada je to potrebno. U skladu i jedinstvu lideri svih vjera održali su zajedničku molitvu u Jeruzalemu te na taj način zatražili što skoriji kraj pošasti koja je pogodila svijet.

Izraelski lideri svih religija sastali su se u hotelu Kralja Davida pa su vrhovni rabini zajedno s predstavnicima kršćanske i muslimanske vjere na tri jezika - hebrejskom, arapskom i engleskom - molili za sve ljude svijeta.

- Stotine tisuća ljudi je umrlo, milijuni su oboljeli. Spasi nas, molimo Ti se, Gospode. Tebi se molimo, Gospode, za prosperitet i blagostanje. Pruži nam ozdravljenje svih oboljelih, spriječi ovu pošast na Svojemu svijetu - molili su u isti glas.

U zajedničkoj molitvi sudjelovali su rabini Yitzhak Yosef i David Lau; predstavnik grčke pravoslavne crkve Jeruzalema, njegovo blaženstvo Teofil III; katolički nadbiskup, trenutni apostolski upravitelj latinskoga jeruzalemskog patrijarhata Pierbattista Pizzaballa; imam Sheikh Gamal el Ubra; imam Sheikh Agel Al-Atrash i duhovni vođa Druza Sheikh Mowafaq Tarif.

Prijenos cijelog događaja bio je dostupan i putem live video prijenosa:

Najčitaniji članci