To je to što me zanima!

U KB Dubrava ostaju samo oni životno ugroženi, sve otkazano

Ministar Beroš potvrdio je da je u Hrvatskoj 49 zaraženih, kao i dva liječnika iz KB Dubrava zbog koji su evakuirani svi pacijenti koji nisu životno ugroženi. Nema pregleda, a ni operacija
Vidi originalni članak

Zbog dva potvrđena slučaja zaraze korona virusom među liječnicima iz KB Dubrava otpuštaju se apsolutno svi pacijenti koji su u stanju ići kući, a u bolnici ostaju samo oni vitalno ugroženi. Do daljnjega nema pregleda, operacija niti zaprimanja novih pacijenata.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Liječnici su, doznajemo, za sada kod kuće, a na posao dolaze samo oni koji za taj dan imaju predviđeno dežurstvo.

Nazvali smo i predstojnika Zavoda za kardijalnu kirurgiju, prof.dr. Igora Rudeža, s obzirom da su na njegovom zavodu teški, srčani pacijenti. Prof.dr. Rudež od četvrtka ne dolazi u bolnicu jer je u kućnoj samoizolaciji, budući da je nedavno bio na putovanju u Francuskoj.

- Do daljnjega nemamo hladni pogon i ne primamo nove pacijente. Dakle, oni koji su bili operirani prije ovih mjera sada se oporavljaju, otpustili smo sve pacijente koje smo mogli, a sve ostalo kompletno je obustavljeno do daljnjega – kaže nam prof.dr. Rudež.

Ministar Vili Beroš potvrdio je da je dosad zaraženo 49 ljudi, a da su dvoje ozdravili.

- Mobilizirat ćemo čitav zdravstveni sustav i svu tehničku opremu. Imamo i dva zaražena djelatnika u bolnici, ali to nije ništa neočekivano. Podignuli smo stupanj pripravnosti, ulazimo u treću fazu obrane - rekao je Beroš.

UŽIVO ISPRED BOLNICE U KB Dubrava oboljela su i dva liječnika: Ukupno 49 zaraženih

- Novi slučajevi su je jedan povratnik iz New Yorka. Pet slučajeva u Osijeku su svi bliski slučajevi već zaraženih. Liječnik u Dubravi je također bliski kontakt jednog zaraženog. Imamo i radnike s gradilišta u Austriji koji su pozitivni - rekao je Krunoslav Capak.

Ministar Beroš je dodao da je dobra okolnost što se to dogodilo u Dubravi. Navodi da su zaražena dva liječnika iz bolnice u Dubravi.

- To je izdvojena lokacija, ima heliodrom, a sa svojom strukturom je bila i ranije odabrana za mjesto primarnog intezivističkog centra - kazao je Beroš.

Ministar unutranjih poslova Davor Božinović kazao je da se promišlja cijeli niz mjera.

- One će biti sve rigoroznije. Naš život će se početi ozbiljnije mijenjati, u cilju zaštite pučanstva i bližnjih. Mjere koje će se donositi od sutra bit će sve restriktnije - rekao je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 15.03.2020.

    Sve ce nas zatvorit u 4 zida dok ce oni radit na organizaciji novog svjetskog poretka

  • hous500 15.03.2020.

    I u Italiji je nargore krenulo iz bolnica

  • Nemam_ime_ni_prezime 15.03.2020.

    Koliko dugo još moramo bit statisti u ovoj predstavi za ljude ??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare