Obavijesti

News

Komentari 238

U KB Dubrava oboljela su i dva liječnika: Ukupno 49 zaraženih

U KB Dubrava oboljela su i dva liječnika: Ukupno 49 zaraženih
1

U tijeku je svojevrsna evakuacija i pražnjenje bolnice u Dubravi, što zapravo znači da se otpuštaju apsolutno svi pacijenti koji su u stanju ići kući, a u bolnici ostaju samo oni vitalno ugroženi...

VIDEO

Zbog dva potvrđena slučaja zaraze korona virusom među liječnicima u KB Dubrava, u tijeku je svojevrsna evakuacija i pražnjenje bolnice, što zapravo znači da se otpuštaju apsolutno svi pacijenti koji su u stanju ići kući, a u bolnici ostaju samo oni vitalno ugroženi. Do daljnjega nema pregleda, operacija niti zaprimanja novih pacijenata. Liječnici su, doznajemo, za sada kod kuće, a na posao dolaze samo oni koji za taj dan imaju predviđeno dežurstvo.

Na KBC Dubrava zaražena 2 djelatnika, evakuiraju bolnicu Reporterka: Kristina Uremović

Objavljuje 24sata u Nedjelja, 15. ožujka 2020.

Nazvali smo i predstojnika Zavoda za kardijalnu kirurgiju, prof.dr. Igora Rudeža, s obzirom da su na njegovom zavodu teški, srčani pacijenti. Prof.dr. Rudež od četvrtka ne dolazi u bolnicu jer je u kućnoj samoizolaciji, budući da je nedavno bio na putovanju u Francuskoj.

- Do daljnjega nemamo hladni pogon i ne primamo nove pacijente. Dakle, oni koji su bili operirani prije ovih mjera sada se oporavljaju, otpustili smo sve pacijente koje smo mogli, a sve ostalo kompletno je obustavljeno do daljnjega – kaže nam prof.dr. Rudež.

Upute: Županije u kojima nema propusnica, mjere za restorane
Upute: Županije u kojima nema propusnica, mjere za restorane

- Povrdit ću vam da su dva pozitivna bolesnika u KB Dubrava - rekao je Vili Beroš.

Danas je potvrđeno novih deset oboljelih osoba koronavirusom. Od 49 zaraženih, dvije su osobe ozdravile.

Premijer Plenković potvrdio je kako je porastao broj zaraženih na 49.

- Ministar zdravstva, epidemiolozi, zdravstveni radnici sugeriraju na koji način se pripremati za daljnje faze. Stručni je odabir da respiratorni centar bude KB Dubrava - rekao je premijer.

Pokretanje videa...

00:51

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u nedjelju da će Vlada najvjerojatnije u utorak izaći s novih 13 zakonskih prijedloga za mjere borbe protiv koronavirusa te dodao da će, u slučaju većih potreba, respiratorni centar u Zagrebu biti Klinički bolnički centar Dubrava. 

"Trenutno smo na 49 zaraženih koronavirusom", potvrdio je premijer Plenković nakon sastanka sa Stožerom civilne zaštite i ministrima.

Dodao je da ministar zdravstva Vili Beroš, epidemiolozi i zdravstveni djelatnici sugeriraju na koji se način pripremati za eventualne daljnje faze u borbi protiv epidemije koronavirusom.  

"Respiratorni centar u Zagrebu će biti KB Dubrava u slučaju većih potreba koje ne bi mogla apsorbirati Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević", kazao je Plenković.

Rekao je da se radi na svim mogućim rezervama za eventualne scenarije koji mogu biti pred nama. 

U utorak na Vladi 13 zakonskih prijedloga za borbu protiv koronavirusa

Plenković je izvijestio kako je na sastanku s ministrima razgovarao o setu zakonskih prijedloga i drugih mjera u borbi protiv koronavirusa koje će Vlada najvjerojatnije usvojiti na sjednici u utorak.

"Sutra je još jedan radni dan da svi resori dogovore i daju mišljenja za oko 13 zakonskih prijedloga u ovome trenutku iz područja pet ministarstava - Ministarstva financija,  rada i mirovinskog sustava, turizma, gospodarstva te poljoprivrede. Tu bismo išli s mjerama potpore gospodarstvu da sve bude zakonito i pravovremeno", kazao je Plenković.

Dodao je da je na sastanku u Banskim dvorima bio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kako bi se zakonski prijedlozi, nakon usvajanja na Vladi, mogli predstaviti Hrvatskom saboru sukladno hitnoj zakonskoj proceduri.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.