Obavijesti

News

Komentari 45

U KB Dubrava ostaju samo oni životno ugroženi, sve otkazano

U KB Dubrava ostaju samo oni životno ugroženi, sve otkazano
1

Ministar Beroš potvrdio je da je u Hrvatskoj 49 zaraženih, kao i dva liječnika iz KB Dubrava zbog koji su evakuirani svi pacijenti koji nisu životno ugroženi. Nema pregleda, a ni operacija

VIDEO

Zbog dva potvrđena slučaja zaraze korona virusom među liječnicima iz KB Dubrava otpuštaju se apsolutno svi pacijenti koji su u stanju ići kući, a u bolnici ostaju samo oni vitalno ugroženi. Do daljnjega nema pregleda, operacija niti zaprimanja novih pacijenata.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

video vijesti 15-03 01:13

Liječnici su, doznajemo, za sada kod kuće, a na posao dolaze samo oni koji za taj dan imaju predviđeno dežurstvo.

Nazvali smo i predstojnika Zavoda za kardijalnu kirurgiju, prof.dr. Igora Rudeža, s obzirom da su na njegovom zavodu teški, srčani pacijenti. Prof.dr. Rudež od četvrtka ne dolazi u bolnicu jer je u kućnoj samoizolaciji, budući da je nedavno bio na putovanju u Francuskoj.

- Do daljnjega nemamo hladni pogon i ne primamo nove pacijente. Dakle, oni koji su bili operirani prije ovih mjera sada se oporavljaju, otpustili smo sve pacijente koje smo mogli, a sve ostalo kompletno je obustavljeno do daljnjega – kaže nam prof.dr. Rudež.

Ministar Vili Beroš potvrdio je da je dosad zaraženo 49 ljudi, a da su dvoje ozdravili.

- Mobilizirat ćemo čitav zdravstveni sustav i svu tehničku opremu. Imamo i dva zaražena djelatnika u bolnici, ali to nije ništa neočekivano. Podignuli smo stupanj pripravnosti, ulazimo u treću fazu obrane - rekao je Beroš.

U KB Dubrava oboljela su i dva liječnika: Ukupno 49 zaraženih
U KB Dubrava oboljela su i dva liječnika: Ukupno 49 zaraženih

- Novi slučajevi su je jedan povratnik iz New Yorka. Pet slučajeva u Osijeku su svi bliski slučajevi već zaraženih. Liječnik u Dubravi je također bliski kontakt jednog zaraženog. Imamo i radnike s gradilišta u Austriji koji su pozitivni - rekao je Krunoslav Capak.

Ministar Beroš je dodao da je dobra okolnost što se to dogodilo u Dubravi. Navodi da su zaražena dva liječnika iz bolnice u Dubravi.

- To je izdvojena lokacija, ima heliodrom, a sa svojom strukturom je bila i ranije odabrana za mjesto primarnog intezivističkog centra - kazao je Beroš.

Ministar unutranjih poslova Davor Božinović kazao je da se promišlja cijeli niz mjera.

- One će biti sve rigoroznije. Naš život će se početi ozbiljnije mijenjati, u cilju zaštite pučanstva i bližnjih. Mjere koje će se donositi od sutra bit će sve restriktnije - rekao je ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...