To je to što me zanima!

U KBC Sestre milosrdnice prvi porod trudnice s koronom, a mlada majka i beba su dobro

Voditelj Klinike za ženske bolesti i porodništvo dr. Krunoslav Kuna kazao je kako je nakon poroda testirano i dijete, a prvi nalaz je negativan. Majka već ima blaže simptome nego početkom tjedna kad je testirana
Vidi originalni članak

U zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice u petak navečer obavljen je prvi porod trudnice koja je pozitivna na korona virus, potvrdio nam je voditelj Klinike za ženske bolesti i porodništvo dr. Krunoslav Kuna. 

Trudnica koja je bila u terminu poroda simptome Covida-19 razvila je prošlog vikenda. Tijekom tjedna se testirala i nalaz je pokazao da je pozitivna na virus. 

- Trudnica se javila u bolnicu i obavijestila da je pozitivna na Covid-19. U bolnicu je stigla nakon što joj je pukao vodenjak. Dočekali su je doktorica i medicinska sestra imajući na sebi svu potrebnu zaštitnu opremu. U bolnici imamo sobu za izolaciju u kojoj je i krevet za rađanje. Tamo su prvo pokušali poroditi mladu majku prirodnim putem, no nije reagirala na indukciju pa se moralo pristupiti carskom rezu - opisao je dr. Kuna kako je se cijeli proces odvijalo.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Vrtić u Bujama zatvorili su zbog korone: Zaražena je djelatnica?

Napominje kako u bolnici imaju posebnu operacijsku salu u kojoj se rade takvi zahvati kod žena koje su pozitivne ili se sumnja na zarazu koronom.

- Carski rez je prošao u najboljem redu, a majka i dijete su dobro. Nakon poroda žena je vraćena u sobu za izolaciju, a sala je dezinficirana. Dijete je također testirano i prvi nalaz je negativan - kazao je  voditelj Klinike za ženske bolesti i porodništvo zagrebačke bolnice Sestre milosrdnice. 

Iako je majka pozitivna na virus ona može biti sa svojim djetetom naravno uz poštivanje svih zaštitnih mjera, a to što je majka pozitivna nije prepreka ni za dojenje, pojasnio je dr. Kuna.  

GOSPODARSTVO NE BI IZDRŽALO Beroš o novom zatvaranju: Toga ne bi smjelo, ali ni trebalo biti

- Žena već ima slabije simptome Covida 19 nego što je imala na početku tjedna. Ako se simptomi neće pogoršavati ona i dijete nakon tri do četiri dana od zahvala idu u kućnu izolaciju. U suprotno bit će upućena u Zaraznu ili bolnicu Dubrava - kazao je.

Isti dan u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh također je carskim rezom rodila trudnica pozitiva na koronu, a majka i dijete su dobro.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 12.07.2020.

    Joj već znamo da trudnice dobro završe

  • dv 12.07.2020.

    Ne znam za sto bi ih trebalo pohvaliti

  • 12.07.2020.

    koliko ima njih da su dobro, to automatski pokazuje koliko ste vi na 24h loši.

Komentiraj...
Vidi sve komentare